Vi bygger hus i 2020

Vi bygger hus i 2020

I de her Coronatider må man jo ikke rejse, så jeg har valgt at lave et opslag om vores hus vi er igang med at bygge. Imens vi sad i Barcelona og nød solen og udsigten begyndte vi at snakke om at købe hus når vi kom hjem igen. Chris har længe talt om at han gerne ville have et nybygget hus, både pga mindre vedligeholdelse, lavere forbrugsudgifter og så selvfølgelig fordi man helt selv kan vælge hvordan ens hus skal se ud 🙂

Jeg var med på planen, så længe det kunne holdes indenfor vores budget. Så vi gik igang med at kigge på grunde, og fandt hurtigt ud af hvor dyre sådan nogle grunde er! Hvis vi gerne ville have en grund i storkøbenhavn så ville vi komme langt over budget når der også skal bygges et hus. Så for at have råd til at bygge et hus, betød det at grunden maks måtte koste 1 million kroner. Med en hurtig søgning på Boliga kunne man hurtigt se at med det filter på, så lå alle prikkerne langt uden for københavn. Vi fandt to mulige grunde – en i Alsønderup 9 km nord for Hillerød og en i Ringsted. Det endte med Ringsted. Så selvom vi er endt lidt længere væk fra København end vi oprindelig havde ønsket, så er vi ret glade for at have fundet så meget plads og stadig være i en by hvor der er liv. Med den nye letbane så tager det kun ca 30 minutter til hovedbanegården i København. Så vi skal nok vænne os til lidt mere transporttid, men jeg er sikker på at det nok skal blive godt.

Så skal vi så finde ud af hvilket hus der skal stå og hvem der skal bygge det for os. Fra start af har det været klart at vi villle benytte et typehusfirma og ikke selv stå for byggeriet. Før vi købte grunden havde vi været ude og kigge på udstillingshuse hos Huscompagniet og få en ide om hvad man kan få for sine penge. Vi bookede også møder hos Eurodan og Milton Huse og så begynde det sjove. Eurodan huse var de første vi havde møde med, og vi fik en god ide om hvad et hus ville koste. Derefter tog vi til møde hos Milton Huse og fik et endnu bedre tilbud hos dem. Vi tog også kontakt med Huscompagniet, men de kunne ikke tilbyde at mødes efter kl. 15, så de blev allerede valgt fra dér.

Samtidig med at vi skulle beslutte os for et typehusfirma, skulle vi også have styr på grunden. Vi købte grunden med forbehold for jordbundsundersøgelser og det betyder at hvis undersøgelserne viser at der skal laves ekstrafundering, så kan vi trække handlen tilbage. Vi valgte at bestille jordbundsprøver gennem Milton Huse, da det var dem vi havde bedst dialog med og vi var 90% sikre på at Milton skulle bygge vores hus. Milton huse bruger Geosyd til jordbundsprøverne, som også bruges af mange andre typehusfirmaer. Vi lavede en aftale med Milton Huse om at hvis vi efterfølgende ikke byggede med dem, så ville vi få en faktura for jordbundsprøverne.

Jordbundsprøver laves typisk når man ved hvor og hvordan huset skal placeres, så for at disse prøver bliver retvisende så skal man helst kende formen på huset.

Knækhus! 

Lige fra starten har vi været enige om at huset ikke skulle være et længehus, det synes vi er for kedeligt. Vi startede med at indhente tilbud på vinkelhuse, og kiggede i en hulens masse kataloger. Huset skal dog også lige tilpasses grunden og solens bane, så vi prøvede at placere et viklehus på grunden på forskellige måder. Så en dag sad vi og kiggede i et Eurodan katalog og faldt over et knækhus. Det blev vi ret hurtig vilde med, især fordi det er lidt anderledes med de skæve vinkler og så ligner det ikke alle de andre huse. Så vi prøvede at placere et knækhus på grunden og det vidste sig at med et knækhus, kunne vi få morgensol i vores køkken. Samtidig kan vi få en lille terasse udenfor køkkenet. Vi gik derfor tilbage til Milton og hørte om de kunne tilbyde et knækhus istedet for et vinkelhus som vi ellers oprindeligt havde fået tilbud på. Det kunne de sagtens og vi bestilte derfor jordbundsprøver med udgangspunkt i knækhuset.

Jordbundsprøver og ekstrafundering. 

Når man får et tilbud fra et typehusfirma, så er der som udgangspunkt afsat ca. 100.000 kr til ekstrafundering og bortkørsel af jord. Dette holder ikke særlig tit, da ekstrafunderingen afgøres af jordbundsforholdene. Så vi var naturligvis meget spændte på at høre tilbage fra Geosyd omkring vores grund. Da prøverne var bestilt gennem Milton Huse, så var det også dem der fik svaret tilbage. De sendte os rapporten og et opdateret tilbud på ekstrafundering som lød på ca. 3 gange så meget som forventet. Det var en kæmpe overraskelse, da vi jo på ingen måde havde planer om at betale så meget for ekstrafundering. Så vi kontaktede ejendomsmægleren og fortalte at vi ønskede at trække handlen tilbage grundet ekstrafundering. Ejendomsmægleren og sælgeren var jo naturligvis interesserede i at handlen blev gennemført, så han anbefalede os at få flere tilbud på ekstrafundering. Vi kontaktede derfor Eurodan Huse og Hybel Huse og sendte dem jordbundsrapporten, det endte med at Hybel kunne tilbyde ekstrafundering til en lavere pris end Milton Huse. Så vi tog ud og mødtes med Hybel Huse for at høre hvad et samlet tilbud ville lyde på, hvis de også skulle bygge et knækhus til os. Hybel var på det tidspunkt helt nye på sjælland og der var derfor ikke nogle udstillingshuse vi kunne besøge, medmindre selvfølgelig at vi ville køre helt til Jylland. Tilbuddet vi fik fra Hybel var rigtig godt og vi valgte at gå tilbage til Milton Huse og fortælle hvad Hybel havde tilbudt os. Vi havde stadig den bedste fornemmelse med Milton og ville gerne bygge med dem, så da de sagde at de kunne matche tilbuddet fra Hybel, så slog vi til.

Samtidig gav sælgeren os et passende afslag grundet ekstrafundering og handlen blev underskrevet i december 2019. Vi skrev også under med Milton Huse og så begyndte det at blive virkeligt!

Hvordan skal vores knækhus så se ud?

Vi gik igang med at finde ud af sammen med arkitekten fra Milton Huse hvordan vores hus skulle se ud. Vi havde et udkast at tage udgangspunkt i og så tegnede vi ellers en masse ideer og sendte til arkitekten, som rettede til og sendte tilbage. Sådan gik det ca 6-7 gange indtil vi var i mål med vores plantegning. Vi er selv super glade og spændte på at se det i virkeligheden. For det er godt nok svært at forestille sig hvordan ting ser ud i virkeligheden, når man bare sidder og kigger på en tegning.

 

Vi har følgende tilvalg i vores hus:

 • 15 grader skråloft i Køkken/Alrum
 • Indbygget shampoohylde i begge badeværelser & Dobbeltbruser i det store badeværelse
 • Ovenlysvindue i Køkken
 • Gennemgående biopejs mellem køkken/alrum og stue
 • Akustik/kork-gulv i hele huset med listefri overgang
 • Skjult depotrum (kostede ikke ekstra)
 • Saddeltag med opmurede gavle (Istedet for  valmtag som er standard. Fordi lokalplanen bestemte det)
 • Røde lertagsten (istedet for betontegl som er standard. Fordi lokalplanen bestemte det

 

Da ansøgningen om byggetilladelse var sendt afsted så skulle vi igang med at vælge inventar til huset.

Vi blev indkaldt til møder om følgende:

 • Valg af fliser hos Davidsen byggemarked i Ringsted
 • HTH – inventar til Køkken, Bryggers, Badeværelser og evt. skabe i værelser eller entre.
 • CR Electric i Roskilde
 • VVS via e-mail

 

Fliser

Flisemødet fandt sted i Ringsted hos Davidsen som er et byggemarked. Der var en helt masse fliser som lå fremme, og der står på dem om de er inkluderet som standard eller ej. Vi har valgt ikke at have fliser i køkkenet, så vi skulle kun bruge til badeværelserne, bryggers og entre. Det var ret svært at stå foran så mange forskellige fliser og skulle vælge uden at kunne se det i en større helhed og vi skulle jo også tage højde for hvilke farver der ville være i badeværelserne og bryggers. Vi endte med at vælge en meget lys flise, som vi tænker passer til de mørke elementer i badeværelset.

 

HTH

I vores tilbud fra Milton Huse var der inkluderet 180.000 kr til HTH. Vi havde læst en masse om hvor dyrt HTH er, så vi var meget spændte på hvad det ville ende med at koste med den midnatsblå farve vi godt kunne tænke os. Mødet hos HTH gik nemt og hurtigt, vi fik fortalt alle de ting vi ønskede og, og vi fik et tilbud på inventar til køkken og badeværelse i midnatsblå. Bryggers bliver i grå og så kommer der 2 skabe i entré. Vi fik også valgt skydedøre til walk-in. Det samlede beløb landede kun lidt over det afsatte beløb, og vi fik endda en masse skuffer, som jo ellers er det som koster penge. Så vi var meget tilfredse og føler vi har fået meget for vores penge.

HTH har lavet mock-ups af hvordan det kommer til at se ud.

 

CR Electric i Roskilde

Vi havde læst rigtig meget omkring elmøde og hvor dyrt det hurtigt kan blive. I vores kontrakt var inkluderet 35.000 kr til el (udovder det som er lovkrav som automatisk er inkluderet). Mødet tog ca en time hvor vi gennemgik hele plantegningen og elektrikeren tegnede ind og viste hvad der som standard er inkluderet. Så gennemgik vi hver rum et ad gangen og tilføjede og rettede efter vores ønsker. Han var godt til at komme med forslag og svare på vores mange spørgsmål. Efterfølgende fik vi det hele tilsendt på mail og måtte komme med rettelser maks 2 gange uden beregning. Vi endte ca 10.000 kr over det afsatte beløb, så det er vi ret tilfredse med. Vi har blandt andet fået opgraderet til bedre spots i badeværelserne, spots i køkken, el til spejl med lys på badeværelserne, internetudgang i næsten alle rum, ekstra tomrør i loftet til hjemmebiografen og lysdæmpere i køkken, bare for at nævne det mest relevante. Jeg tror grunden til at mange bruger langt over budget her, er fordi de vælger spots i mange rum. Ét spot koster ca 1000 kr, og så kan det hurtigt løbe op, hvis man gerne vil have mange af dem. Vi synes ikke spots er særlig hyggelige og jeg havde fra starten sagt at jeg ikke ville have nogen spots udover på badeværelset. Men eftersom vi skal have ovenlysvindue over køkken-øen, så kan vi ikke rigtig hænge lamper ned over øen. Derfor har vi valgt spots i køkkenet. I bryggers, walk-in, depot og entre hvor mange andre normalt ville vælge spots, har vi blot fået et lampeudtag (som er inkluderet som standard), og så køber vi bare sådan en lampe med 3 hoveder på, fra IKEA. Det er både pænere og billigere, efter min mening.

Efter mødet med elektrikeren, havde vi møde med deres hvidevaresælger. Det er så smart at hos CR Electric, der har de et lille showroom med hvidevarer og her gik vi igennem alle rum og valgte hvidevarer. Dette er ikke en post man absolut skal købe gennem CR Electric, men der var afsat 50.000 kr til det i tilbuddet, så vi synes det var nemmere at købe gennem dem. Vi startede med at vælge alt det vi godt kunne lide og så da vi fik et tilbud tilsendt, så begyndte vi at sammenligne priser på nettet. Det viste sig at der ikke var særlig meget at spare ved at købe det et andet sted, og oveni det, så er det mere besværligt at skulle montere det hele efterfølgende. Når vi køber det gennem CR Electric, så passer det hele til vores køkken og bliver både leveret og monteret til vi flytter ind. Vi gik lidt over budget her, men det var fordi vi valgte en ekstra kombiovn og et vinkøleskab. Hvis vi ikke havde valgt de to ting, så havde det passet med de 50.000 kr.

VVS

I vores tilbud fra Milton Huse er afsat 10.000 kr til ekstra VVS. Alt VVS er selvfølgelig inkluderet, så dette er udelukkende hvis man ønsker at opgradere noget af det. Vi ville gerne have messing-farvet armatur i køkken, men fandt hurtigt ud af at det var meget billigere at købe på nettet, så det køber og monterer vi selv efterfølgende. Vi har kun valgt at opgradere til rain-shower bruser i det store bad, så her holdt vi os under det afsatte beløb.

 

I mens vi var igang med at vælge alt inventar til huset, kom vores byggetilladelse. De havde heldigvis godkendt hele projektet uden kommentarer , så nu kan de komme igang med at bygge.

Nedenfor er nogle stemningsbilleder af byggeriet indtil videre, og der kommer flere ned af som vi kommer længere i processen.

Så blev det endnu engang tid til at kigge forbi huset og denne gang var der kommet vægge op! Det var SÅ fedt at gå rundt i huset og endelig kunne se hvordan det, man indtil videre kun har set på en tegning, i virkeligheden kommer til at se ud. Nogle af rummene så lidt små ud, men det er vidst meget normalt at man synes det, lige indtil det er indrettet med møbler.

Jeg lavede en 5 minutters rundtur og tog en hulens masse billedet.

  

 

18.juli – idag er der 108 dage til vi får nøglerne til huset og nu kan man virkelig fornemme hvordan det bliver – der er nemlig kommet tagkonstruktion på og det ser super fedt ud. Idag var også dagen hvor vi holdte rejsegilde for familien og kommende naboer. Vi har læst en masse om traditionerne og jeg må indrømme at vi altså ikke overholdte alle traditionerne. Vi havde ingen krans, men til gengæld havde jeg brugt fredag aften på at bage og pynte en lækker kage. Vi havde adviseret Milton Huse om hvilken dato vi ville holde rejsegilde, men det er meget normalt at håndværkerne i typehusfirmaerne ikke deltager i rejsegilde, for de bygger så mange huse og så skal de bruge fritiden på rejsegilder, det forstår man godt de ikke gider. Vi havde aftalt med dem at vi måtte låne deres mandskabsvogn på dagen, så vi og vores gæster kunne bruge toilettet, men de må ha glemte det, for den var låst. Så vi kunne heller ikke rigtig efterlade den ramme øl til dem, som vi ellers havde tænkt os.

Vi havde kun en lille grill og derfor havde vi ikke rigtig mulighed for at invitere en helt masse venner, da vores egen familier bliver omkring 20 personer og dertil kom ca 10 naboer. Og hvis vi skulle grille pølser til mere end det, så ville det jo tage hele dagen. Så vi må holde noget for vennerne når vi er flyttet ind istedet. Det viste sig så at min veninde Lina gav os en weber-grill i gave, så vi kunne sagtens have grillet flere pølser, men det kunne vi jo ikke vide på forhånd. Lina var inviteret som eneste ikke-familiemedlem, da hun bor i Ringsted og vi lånte grilludstyr og stole af hende.

Det var en super hyggelig dag, og vi glæder os til at få så mange søde naboer.

          

 

Jeg havde lavet nogle billeder og hængt op inde i nogle af rummene, for at give en fornemmelse af hvad hvordan det skal ende med at se ud. Som gæst er det måske lidt svært at forestille sig hvordan det hele skal ende 🙂

 

    

   

100 dage tilbage! 

Og nu er der kommet vinduer og døre i huset 🙂

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.