Singapore

Singapore

Første stop på vores 4-ugers ferie, var Singapore.

Fra lufthavnen går der shuttlebus til byen for 9 Singapore Dollars. Det er super nemt og hurtigt og er god skiltning i lufthavnen. Køb billetter i en automat. Tager ca 30 til 40 min alt efter trafik og hvilket hotel man skal til man vælger hotel på listen når man køber billet.

Vi boede på M Social, et lækkert hotel som blandt andet har A.U.R.A – en robot som bringer room-service ud, eller viser gæster hen til restauranten. Vi bestilte selvfølgelig room service fra AURA, blot så vi kunne se robotten bringe vores ordre til værelset. Super sjovt!

Hotellet havde også en ægge-robot i restauranten, som var en af grundene til at vi bookede det her hotel. Det er en robot som kan lave enten omelet eller spejlæg.

 

Vi boede i Roberson Quay som bestod af varehuse i gamle dage. Det ligger  langs floden og fortsætter ud fra Clarkes Quay. Langs floden kan man finde mange barer og restauranter. I Clarkes Quay findes også en sidegade som ligner lidt en gade i Sunny Beach, der er barer, restauranter og natklubber på stribe.

Singapore er en ret fed by, som ligner Dubai på mange punkter, med de mange høje bygninger, dyre mærkevarebutikker og en menneskeskabt ø. Men Singapore har stadig historie og kultur og der hyggelige element som Dubai mangler. Det er ikke en billig by at besøge, men hvis man har mod på at prøve en masse mad som asiatisk, kinesisk, vietnamesisk mm, så kan der spises billigt i nogle af byens mange mad markeder. Singaporsk mad er nemlig en blanding af alle disse forskellige mad arter, og der findes mange street food lignende områder hvor man kan få mad. For eksempel findes der et mad område i stort set hver shoppingcenter. Og shoppingcentre er der nok af.. Ikke kun på Orchard road er der mange butikker, men i downtown, Chinatown og Bay området er der masser af shopping centre.. Nogle har de butikker vi kender og andre har lokale butikker, og i Chinatown findes der er helt center med kinesisk krimskrams. 

Hvis man kan lide at shoppe, så skal man besøge Orchard street. Selvom gaden er kendt for dyre mærkevarer, så findes der også normale butikker inde i centrene. 

Fra enden af Orchard Road, efter en dag med shopping, gik vi hen til den botanisk have. Den er kæmpe stor og har mange planter og træer. Det er gratis at gå ind i den botaniske have, men man  betaler for at komme ind i Orkidé haven (koster 5 SGD). Haven  fungerer som en kæmpe park med grønne arealer og bænke og en sø. Godt nok var der ikke så mange mennesker da vi var der, men det var nok fordi der var lovet torden og lyn, så ikke det optimale sted at opholde sig. Der findes også en regnskov del. men den var lukket pga.

 vejrprognosen. Der kører også en metro lige udenfor haven, så det er nemt at komme til. 

 

Marina Bay Sands & Garden Rhapsody

En af ikonerne for Singapore er blandt andre Garden Rhapsody og hotellet Marina Bay Sands. Hotellet og haven ligger lige op ad hinanden, og man går igennem hotellet for at komme hen til haven. Hotellet er et kæmpe luksus hotel og ligner et cruiseskib indeni. På toppen er der pool og barområde og jeg har ladet mig fortælle at man kan komme derop selvom man ikke hotelgæst, hvis man blot bestiller bord i baren. Én nat på hotellet koster omkring 2800 kr for det billigste værelse, så det var ikke lige her vi boede. Men hvis man er i Singapore, skal man da gå ind og kigge indenfor, det er super flot. Under hotellet findes der er stort shoppingcenter som har åbent længe – vi var der ca 21.30 og alt var åbent!

 

Garden Rhapsody er et lysshow i haven som hedder Gardens by the Bay. Haven består af nogle høje menneskabte “træer” som lyser i forskellige farver. Hver aften kl. 19.45 og 20.45 holdes Garden Rhapsody hvor træerne lyses op og der spilles musik. Før showet spise vi lidt mad i Satay by the Bay – som er et lille mad marked i haven. Der findes masser af asiatisk mad og rig mulighed for at spise satay 😉

Når lysshowet går igang er det bare med at finde sig en plads på græsset og nyde det flotte show.

 Sentosa

Sentosa er en menneskeskabt ø hvor der ligger Universal Studios, hoteller og andre attraktioner. Man kan komme fra Vivo City shoppingscenteret via en gangbro, eller man kan køre i bil over en bro til øen.

Vi valgte at gå hele vejen til Vivo City hvor vi kunne gå over gangbroen til Sentosa. Det tog os en times tid at gå derhen og i denne varme var vi helt færdige da vi endelig kom frem. Vivo City er et kæmpe shopping center med dejlig aircon, så vi kunne lige blive kølet af inden vi skulle ud i varmen igen. På gangbroen findes også rullende fortov (ligesom i lufthavnen) så man ikke behøvede at gå hele vejen selv – genialt! Gangbroen var 1 kilometer lang fra Vivo City til Sentosa. 

Når man kommer over til øen mødes man af et skilt som peger på alle attraktionerne og så er det ellers bare med at gå på opdagelse. Der er blandt andet en kæmpe slikbutik og en helt masse restauranter. Der er en masse hoteller og et stort Resort hotel og man kan tage cablecars fra øen og over til fastlandet. Jeg er ikke sikker på hvor de ender hende, for vi prøvede dem ikke.

Universal Studios er uden tvivl den største attraktion på øen, men det var vi altså for nærige til at betale for, så vi nøjedes bare med at gå rundt og kigge på øen.

Lufthavnen:

I terminal 1 kommer man ikke igennem security når man går ind, men istedet er der security ved gaten. Jeg ved ikke om det er sådan i alle terminalerne.. Vi skulle ankomme til gaten en time før afgang og det giver mening nu, da vi skulle igennem security. Vær OBS på det, for hvis du køber vand til at drikke, så skal det drikkes før du går ind til gaten. Til gengæld må du gerne have tomme flasker med og der er vand post til at fylde dem op med drikkevand. Det benyttede folk sig meget af og nogle havde endda flere store flasker med som de fyldte op. 

Jeg ved ikke hvad de gør hvis du køber f.eks Rom eller vin i lufthavnen.. Måske du går en speciel pose til det, så du gerne må have det med igennem..? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.