Browsed by
Forfatter: AmandaBibelheimer

Ibiza, Spanien

Ibiza, Spanien

Vi er lige kommet hjem fra 4 dage på Ibiza og det var en skøn miniferie. Jeg kunne dog godt have brugt nogle flere dage, så man kunne have set mere af øen. Vi var i to byer, men fik desværre ikke tid til at sejle ud til nogle øer eller køre rundt på Ibiza. 
Vi landede onsdag aften ved 22 tiden og skulle finde bussen til Sant Antonio. Her kan I altså ikke stole på google maps, for den ved ikke at L9 kører direkte til Sant Antonio fra Maj til September. Det kunne min Lonely Planet bog om Ibiza heldigvis fortælle mig. Jeg ved ikke helt hvor ofte bussen kører, men jeg tror at på det tidspunkt var det nok én gang i timen. Vi kom ud til busholdepladsen kl. 22.10 og den næste bus kom først kl. 23.00. Bussen koster 4€ og betales hos chaufføren, som kun tager kontanter. 
Sant Antoni minder om alle andre fest byer som f.eks Lloret de Mar og Sunny Beach og vi følte os gamle og alt for ændru da vi ankom ved midnatstid onsdag aften. Vi fik noget natmad på den lokale KFC/Pizza Hut som ikke var videre fantastisk, men vi var trætte og skulle bare have noget til at slutte sulten. Vi havde bestilt et billigt 2* hotel til den første nat, og da vi først ankom ved midnatstid skulle vi jo bogstavelig talt kun sove der, så det var fint til formålet.
I får lige lidt forhistorie om hvorfor vi egentlig valgte at rejse til Ibiza.. For ca. et år siden sad jeg med et lonely planet rejsemagasin og så pludselig et stort billede af et lyserødt hotel! Paradiso Art Hotel på Ibiza! Jeg var solgt. Det havde den fedeste indretning og derudover havde de et værelse af glas hvor man kunne overnatte gratis, så det skulle jeg da prøve! Selvfølgelig var min altid eventyrlystne kæreste med på min skøre plan, så nu har vi været afsted og jeg fik prøvet på hotel og glasværelset. 
 
Paradiso Art Hotel
Det her er et helt fantastisk hotel med helt gennemført art deco indretning. Vi tog direkte fra morgenmaden hen til Paradiso hvor vi skulle overnatte 2 nætter. Den første nat havde vi bestilt et normalt værelse og anden nat skulle vi prøve det med at sove i et værelse med glasvægge placeret i receptionen. Vi fik lov at checke ind kl 13 selvom normal check in først er kl 15. Vores første første dag gik ved poolen, og med at spille pool på deres lilla pool bord. Hvis jeg en dag skal have et pool bord, så skal det være lilla! Der er et skønt pool område med lækre drinks og god mad og så er der bare lyserødt over det hele, på den fede måde.

Værelset var det fedeste jeg nogensinde har været på! Vi havde fået et større værelse end bestilt, hvilket var virkelig dejligt. Tænk engang hvis man kunne have et helt hjem i denne stil.. jeg er klar 🙂 

 
Området hvor hotellet ligger, er ca en halv times gang fra centrum af Sant Antonio og ligger tæt ved stranden. Der er mange små butikker og restauranter/barer. Vi fik aftensmad på restaurant Relish som ligger lige ved siden af hotellet. Vi fik tapas som var rigtig lækre, det kan klart anbefales. 
Hotellet er en del af Concept Hotel Group og jeg gad godt vide hvordan de andre hoteller ser ud. Vi fandt ud af at tre af de andre hoteller lå tæt på vores sidste hotel i Ibiza town, men vi nåede desværre aldrig forbi og kigge. Men på billeder ser de også skønne ud med masser af farver og så hvert hotel i sit eget tema. 
 
Sant Antoni by
Sant Antoni er en typisk party by med en masse barer, mad, pool parties og sælgere på gaden. Når man kommer lidt væk fra centrum og op ad kysten, så er der virkelig flotte områder med klipper og helt blåt vand. Vi gik ud til et lille bitte akvarium, være OBS på at de ikke har toilet!! Vi ankom selvfølgelig begge meget tisse trængende og måtte lige en tur i busken før vi gik ind og kiggede på fisk. 
Akvariet er i en lille grotte og det koster 5€ at komme ind. De fungerer også som rehabilitations sted for blandt andet skildpadder, men der var desværre ikke nogle da vi besøgte. Det betyder at de er sluppet ud i vandet igen, hvilket jo er godt, men stadig ærgeligt at vi ikke så nogle. Vi så til gengæld en blæksprutte som gemte sig under en sten, to søheste en søstjerne og en helt masse fisk. 
 
IBIZA ROCKS Pool party
Man kan ikke besøge Ibiza, uden at tage til Poolparty! Selvom vi begge er 30+ år, så skulle det sa selvfølgelig prøves. Hjemmefra havde vi købt billetter til Ibiza Rocks som er et hotel kendt for deres poolparties. Jeg købte en top til anledningen, for jeg skulle jo passe ind 🙂 Det var åbent fra kl. 14-22, men vi ankom først ved 17 tiden, da vi ikke orkede en hel dag derinde i larm og menneskemylder. Vi fik da også hurtigt konstateret at vi er for gamle til det pjat. Det er faktisk ligesom at være på en club, bare udenfor. Musikken var jo bare en dj som spillede noget som lød ens i flere timer, ved 20 tiden kom hoved navnet på, han spillede lidt mere forskelligt og også lidt man kendte. Derinde var der ikke rigtig noget sted at sidde, og pool området havde kun en lille kant man kunne sidde på. Vi var der vel i 3-4 timers tid i alt og havde købt i alt 4 corona-øl til den nette sum af 8,5 € hver, så er de også betalt.  
  
 
Zero suite project 
Det her nok noget af det underligste vi længe har prøvet. Zero Suite Project er en hotelværelse som er placeret i receptionen og hvor væggene er lavet af glas. Det vil sige at alle som går ind eller ud af hotellet kan kigge ind i rummet. Badeværelset er heldigvis privat! Hvis ikke det var det, så tvivler jeg på at de havde fået ret mange gæster. Når det ikke er optaget, så bruges værelset til forskellige ting, f.eks kunstudstillinger, fotoshoots, tøj udstilling osv.
Konceptet er at hvis man bestiller minimum én nat på hotellet som man betaler for, så kan man anmode om en nat i Zero suite helt gratis. Det gjorde vi selvfølgelig, for alt skal jo prøves, ikke..? 
Fredag aften efter vores pool party, checkede vi ind i Zero Suite og vi var begge virkelig trætte efter en dag med pool party, så vi glædede os faktisk til at sove. Det blev der ikke meget af, for rummet er helt oplyst 24 timer i døgnet, samtidig med at der er lys i hele receptions området. Samtidig med det, så kommer der fulde folk hjem hele natten og mange af dem var så søde at banke på ruden. Jeg lå i flere timer og prøvede at falde i søvn og overvejede flere gange om jeg skulle lægge mig ud på badeværelset hvor der var mørkt, men tanken om at ligge på stengulv var alligevel ikke så fristende. Jeg må endelig være faldet i søvn på et tidspunkt for jeg vågnede kl 6.45 og besluttede mig for at det var et fint tidspunkt at stå op på. Jeg ville alligevel ikke få mere søvn. Jeg ved ikke om det er meningen at folk skal sove i det her værelse, eller man bare skal have et andet værelse til når man skal sove, for det her var da virkelig den værste nat nogensinde og jeg vågnede helt udmattet og føler ikke jeg har lukket et øje overhovedet.
Udover det faktum at man sover dårligt, så var det jo super sjovt at prøve. Vi opholdte os ikke i rummet særlig lang tid (udover om natten), men den times tid vi var vågne var det meget hyggeligt at folk vinkede og kiggede ind når de gik forbi. Det generede mig ikke, jeg vinkede bare tilbage. Dog skal jeg lige tilføje at dette værelse ikke har køleskab ligesom de normale værelser, ej heller room service. Så man kan ikke holde sin vand kold.. men det kan også kun bestillet for én nat, så det er nok derfor. Inde på værelset står også en Marshall højtaler som jeg gerne ville sætte min telefon til, men fandt hurtigt ud af at den slet ikke var sat til. Den var simpelthen bare til udstilling, det er lidt tamt. Kan da ikke se hvorfor man ikke skulle måtte spille musik på den?

 
Palladium hotel 
Om lørdagen tog vi videre til Ibiza by, hvor vi skulle tilbringe sidste nat på et all-inclusive 5* hotel, for, lidt luksus må man gerne engang i mellem. Vi havde bestilt gennem Hotwire for lang tid siden, og troede vi havde fået et godt tilbud. Fandt så ud af på indcheckingsdagen at hotellet kørte 40% rabat kampagne, hvilket betyder at vi kunne ha fået værelset til 117€ istedet for de 200€ vi havde betalt. Jeg følte mig snydt og bedraget.. Og det ødelagde hele humøret omkring hotellet, selvom det faktisk var et fint hotel. 
  
Vi tog bussen fra Sant Antoni til ibiza Town, og herfra skulle vi gå 5 km til vores hotel. Det er det hotel som ligger længst væk fra byen og næsten lige op ad lufthavnen. Man kan høre og se alle fly der letter, hvilket de gør ca hver halve time eller oftere. 
Det er all inclusive hotel og man kan slet ikke nå gøre brug af alle tilbudene når man kun er her én nat. Man farer rundt og føler man går glip af en masse. Maden var i buffet form, hvilket ikke var fantastisk, men hvis man havde været her tidligere, kunne man have bestilt bord i a la carte restauranterne, men da vi prøvede, så var alt fuldt booket. 
 
Sidste dag tog vi ind til ibiza Town for at se den gamle bydel. Det ville være dumt at tage hjem uden at se det, nu når vi jo sikkert ikke kommer forbi igen foreløbig. Bussen kører fra hotellet hvert kvarter i højsæsonen. Vi stod af inde i byen og satte vores bagage hos easy lockers i 3 timer mens vi gik på opdagelse. Den gamle by har utrolig mange trapper og stenbelagte gader, så husk vand og gode sko. Ellers rigtig hyggelig og med fantastisk udsigt over byen til alle sider. Bagefter gik vi ned til havnen, som jo ligner enhver anden havn i Spanien, mMen vi skulle lige suge det sidste sol og ferie til os, før vi skulle til lufthavnen. 

 
Fra Ibiza Town kører bus L10 fra centrum til  lufthavnen. Det tager ca 20 min og koster 3,5 euro. Chaufføren tager kun kontanter. Det var en dejlig tur til Ibiza og vi følte ikke at vi havde nok tid. Næste gang kunne det være fedt at leje en bil og køre øen rundt eller besøge nogle af de små øer som ligger rundt om Ibiza. Så må vi jo bare komme tilbage, så vi kan få prøvet det.  
Madrid, Spanien

Madrid, Spanien

Så kom vi endelig en tur til hovedstaden som man jo ikke må gå glip af mens man er i Spanien. Madrid er en herlig by med en masse kultur sammen med dejlig mad og varmt klima. Da vi ankom om torsdagen, havde der lige været hedebølge og der var 30 grader. Desværre faldt temperaturen til omkring de 20 grader igen om fredagen og resten af weekenden. Fra Barcelona kører der et lyntog som tager lige knap 3 timer til Madrid og der er flot natur at se på vejen. Selvom toget kører 300 km i timen, kan man sagtens nyde udsigten (og gratis wifi), og det føles slet ikke som om at man kører så hurtigt. 

På vores 4 dage i byen, fik vi som sædvanlig gået en helvedes masse skridt. Vi vadede rundt hele dagen og så på museer, butikker og bare byen generelt. Vi har fundet ud af at mange af de spanske byer vi har været i, alle har lignet hinanden og ja, madrid er ingen undtagelse. Det er en flot og stor by, men det ligner sgu Barcelona.. 🙂 Det er der jo heller ikke noget i vejen med, begge byer er jo skønne. Vi havde bestilt en tapas tur hos Strawberry Tours, som vi også har været på i Barcelona. Vi var nysgerrige på om det mon var de samme slags tapas vi ville få, og vi blev utroligt postitivt overraskede da vi var på turen i Madrid. Det var slet ikke det samme som vi havde fået i Barcelona, og vi fik smagt en masse lækre ting. Vi fik meget mere mad end på turen i Barcelona, og for samme pris. Så det kan helt klart anbefales. Turen med Strawberry Tours er gratis og konceptet er at man besøger 4 steder og blot betaler for det man spiser og drikker. Guiden som er med anbefaler noget godt hvert sted og vores guide bestilte lidt af hvert, så vi kunne smage en masse forskelligt. Vi brugte 5 euro på de første 3 steder, og 3,5 på det sidste. Derudover, gav vi 10 euro i drikkepenge, så alt i at 47 euro for 2 personer. Det er nu meget rimeligt i betragtning af at vi fik 4 glas vin og mad, og rent faktisk gik mætte der fra. 

Jeg havde hjemmefra læst at Madrid havde Spaniens største Primark med 5 etager, så den skulle jeg selvfølgelig besøge. Min altid tålmodige og søde kæreste tog endda med uden noget brok, og endte faktisk også selv med at købe nogle ting. Primark i Barcelona er så lille, så det var dejligt at komme i en stor butik, hvor der var meget mere udvalg. Jeg prøvede en hel masse ting, men desværre må jeg nok bare erkende at deres tøj ikke passer til min krop.. så det blev kun til nogle småting. Men det er nok meget godt, for jeg tror snart det kniber med pladsen i kufferten hjem til Danmark. 

 

Udover Primark, så skulle vi naturligvis også se en masse kultur. Det viste sig at lørdagen d. 18 maj var national museumsdag i Spanien, hvilket betød at stort set alle museer var gratis at besøge. Vi havde i forvejen udset os en masse museer vi skulle besøge om søndagen, hvilket i forvejen er en dag hvor det meste har gratis adgang. Så to dage med museer og vi nåede 7½ af slagsen, det synes jeg er ret så sejt gået! Den halve er fordi vi forvildede os ind på et forkert museum, det kan du læse mere om under det Arkæologiske museum. 

Railway Museum

Dette museum var det første vi var på, og en af de få som jeg rent faktisk glædede mig til at besøge. Alle som kender mig, ved at jeg synes museer er røv kedelige og jeg gider på ingen måde at gå rundt og kigge på malerier og skulpturer. Men Railway museum havde ikke et eneste maleri eller skulptur, det var lige mig 😉 Museet er på en gammel banegård, og der holder tog fra alle mulige årstal. Nogle af togene kan man komme ind i, og i andre kan man kigge ind udefra, på nogle bestemte steder i toget. Derudover skal I huske at gå ind i rummet med den elektriske modeltogsbane, den var rigtig fin! Museet lå lidt uden for centrum, men helt tilfældigt var der øl festival udenfor museet da vi var der, så det var win-win. Efter en kold øl, kunne man godt overskue gå-turen til næste museum.

Reina Sofia

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía var det næste museum på vores tur og der skal man lige have frokost før man begiver sig ind. Det er godt nok stort! 4 etager med mange rum, faktisk lidt som en labyrint, for man går ind ét sted og ender ud et helt andet sted.. Hvis man kan lide kunst, så vil man elske det her sted og jeg tror uden tvivl at man kan bruge hele dagen der. Ingen af os er særlig interesserede i kunst og vi tilbragte alligevel omkring 2 timer derinde, og jeg tror ikke engang vi så det hele.

Arkæologisk museum

Jeg havde læst at man kunne besøge en replica af en grotte, så derfor ville jeg gerne besøge det Arkæologiske museum. Det tog os lidt tid at finde selve museet, fordi det ifølge google ligger hvor det nationale bibliotek ligger. Så vi endte faktisk med at gå inden for på det nationale bibliotek, fordi vi troede man måske skulle derind for så at gå videre til det arkæologiske. Men vi fandt hurtigt ud af at det overhovedet ikke hang sammen, og gik ud igen. Heldigvis var der også en anden som ledte efter det arkæologiske museum og da han spurgte vagten om vej, lyttede vi med. Det ligger simpelthen på den modsatte side af bygningen. Det er også et ret stort museum og har rigtige mange forskellige emner/temaer. Vi har været på sådan nogle museer flere gange, så jeg må indrømme at vi ikke så særlig meget, men jeg var mest interesseret i grotten. Det viser sig at grotten ligger udenfor museumsbygningen og det faktisk ikke rigtig er en grotte, men skal forestille nogle grottemalerier. Jeg blev lidt skuffet, men det var nok fordi jeg havde forventet noget andet.

Museo de Historia de Madrid

Et lidt mindre, men bestemt hyggeligt og godt museum om Madrids historie. Da vi var der var der en udstilling om skolernes historie, som var lidt spøjst, men også lidt anderledes. Det var en god afslutning på vores lange dag, og vores ben var helt ømme og orkede næsten ikke at gå op på første etage på det her lille museum. Museet viser, som navnet siger, Madrids historie.

Andén Cero

Det her var første stop på vores tur om søndagen, da det lukker allerede kl. 14. Det hedder også Estación Chamberí, som er en af de første metrostationer i Madrid. Den blev lukket for mange år siden og er ikke længere i brug som station, selvom der stadig kører enkelte tog igennem (ingen af dem stopper der). I dag er stationen blevet restaureret og bruges som museum. Den er ikke særlig stor, men det er sjovt at gå rundt og kigge og jeg kunne nemt se for mig hvordan den har set ud dengang den var i brug. Alle skilte er på spansk, så vi fangede ikke alt, men takket være google og vores nogenlunde spanske ordforråd, så tror jeg vi forstod de vigtigste punkter. 

Museu de America

Endnu et museum som ligger en god gåtur udenfor centrum (selvfølgelig alt efter hvor man bor i byen). Det er et museum som viser historien om Spanien og Amerika og har mange forskellige ting som gør museet spændende, f.eks video-indslag man kan se (dog kun på spansk) og en tipi. Igen er alt information på spansk, så man må gætte sig til hvad nogle af tingene er.. Bonusinfo: Der ligger et super lækkert mexicansk spisested ikke så langt derfra. Det kan anbefales til frokost i forbindelse med besøg på museet. Cherry Pecas hedder stedet og det er self-service mexicansk mad til yderst fornuftige priser, som smager skønt!

Prado

Sidste stop på vores museums dag nummer 2 var det store Prado, som mange sikkert kender. Da søndag er gratis fra 17-20, så var der kæmpe lang kø allerede da vi kom kl. 16.45. Selvom det så håbløst ud, så tog gik det faktisk hurtigt. Jeg tror vi stod en halv time i kø før vi kom til indgangen, så det var ikke så galt. Prado er endnu et kæmpe stort museum og ikke lige noget for mig.. Der er mange rum og det er nemt at blive væk mellem de mange malerier og skulpturer. Hvis man går op på tredje sal fordi der står at man kan se Rembrandt, så bliver man skuffet, eftersom der kun hænger ét billede som er malet af Rembrandt. Det synes jeg var lidt tamt, de kunne godt lige have hængt nogle flere, nu når navnet står på skiltene og folk nok går derop for at se ”ham”. Det kan også være at vi bare ikke fandt dem, men jeg så altså kun ét billede af Rembrandt. Nu er det ikke ligefrem fordi jeg er fan af Rembrandt at jeg nævner det navn, men det var det eneste navn jeg kendte på skiltene.. Og derudover vil jeg liges sige at der er utroligt mange billeder og skulpturer af nøgne eller halvnøgne mennesker over det hele. Hvorfor skulle de absolut være nøgne? Havde man aldrig tøj på dengang? Som I kan høre, så interesserer det mig ikke særlig meget, men nu kan jeg da sætte kryds ved dette museum også, som jo efter sigende er et must-see i Madrid.

Der er desværre ikke nogle billeder fra Prado, da man ikke må tage billeder indenfor. Men I kan istedet, få et billede af køen.. Det er svært at se hvor lang den er, men her er vi cirka nået halvvejs i den. 

Udover at besøge museer, så var vi også i den store park som findes i Madrid og ellers gik vi rundt i de små gader og hyggede os.

Med hensyn til mad, så havde vi købt tre måltider via Groupon, som jeg jo er vild med. Den ene aften var brasiliensk kød, som viste sig at ligge en dejlig gå tur fra byen og vi var de eneste på hele restauranten. Det var lidt specielt, men maden smagte fint. Derudover så havde vi købt en voucher til ost og skinke på Viandas, som er en lille delikatesse butik som også serverer mad. Vi havde allerede besøgt kæden da vi var på tur i en anden by, så vi kendte den. Det var et impulsivt køb et par timer før vi skulle spise. Da man ikke skal bestille bord, kan det købes i sidste øjeblik og det smagte dejligt. 

 

Sidste måltid vi havde købt gennem Groupon var en brunch på Real Madrids hjemmebane, Bernabeu. De har en cafe/Restaurant med udsigt over banen og det ville min fodboldglade kæreste jo gerne prøve. Maden var ikke noget videre fantastisk, men vi sad lige ud til banen og det var nu en meget sjov oplevelse. Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre når der ikke spilles kamp. 

Kl. 14.30 om mandagen gik turen atter hjem mod Barcelona. Det var nu en dejlig weekend i Madrid 🙂 

Girona, Spanien

Girona, Spanien

Her i påskedagene ville vi gerne ud og opleve nye steder og derfor hoppede vi på toget til Girona. Det er en by vi havde fået anbefalet af en kollega og åbenbart er nogle scener fra Game of Thrones optaget i byen, så det gjorde den endnu mere interessant (især for Chris).

Jeg vil ikke skrive så meget tekst her, da vi egentlig bare gik rundt hele dagen.. Så der er ikke så meget at fortælle. Dog lidt praktisk info om hvordan man kommer til Girona fra Barcelona… Der er to slags tog der kører til Girona. Det hurtigste er et AVE tog, som tager 40 minutter og kører fra Barcelona Sants station. Det koster omkring 13-15 € per vej per person. Vi valgte det lidt langsommere tog fordi det kører fra Clot-Arago som er den station vi bor lige ved siden af. Det normale tog tager halvanden time og kostede os 11 €  per person. Da vi skulle vi hjem igen, kostede det kun 8€ per person. Togene kører ca hver halve til hele time, alt efter tidspunktet på dagen.

Stationen i Girona ligger kun 10 minutters gang fra kanalen og hvor de små gå-gader begynder. Hele byen består af små snævre gader og for dem som er Game of Thrones fans, så kan I måske genkende nogle referencer på billederne nedenfor.

Alella vingårds-weekend

Alella vingårds-weekend

Så har vi været på tur igen, denne gang en lille tur ca en halv time fra Barcelona. Chris har haft fødselsdag og den skulle fejres med vinsmagning. Jeg planlagde derfor besøg på to vingårde og overnatning på lækkert hotel. Dagen startede selvfølgelig med lækker morgenmad så vi havde en god bund før vi skulle på udflugt.

Vi tog toget fredag morgen fra Barcelona til El Masnou. Det tager ca 25 minutter med toget og herfra kan man gå  (ca en halv time) eller tage bus til den lille by Alella.

Jeg havde fundet overnatning på et lille 4* hotel som hedder Hotel Arrey-Alella, hvor de havde den lækre pool i kan se nedenfor. Desværre var vejret ikke lige til at nyde den.. men hotellet var dejligt alligevel.

 

Første stop på turen var vingården Bouquet d´Alella, en lille vingård som ligger i gå afstand fra byen. Her skulle vi spise picnic ude blandt vinmarker og vi fik et lille bord for os selv ude midt i mellem druerne og med udsigt over byen og helt ned til vandet. Desværre var vejret ikke det bedste den dag og vi endte faktisk med at flytte vores picnic indenfor halvvejs fordi det begyndte at regne. Indenfor satte de et bord op i et rum med vintønder og så sad vi sammen med et andet par som også var flygtet fra regnen. På trods af vejret var det en rigtig god oplevelse med lækker hjemmelavet spansk mad og vin.

sdr

På det her lille vinsted produceres kun 25.000 flasker årligt hvilket ikke er meget og efter frokosten fik vi lov at smage på nogle vine og fik en tur rundt på stedet. Jeg tror ikke at smagningen var inkluderet, så vi fik virkelig meget for pengene. Et besøg her kan varmt anbefales.

Om aftenen var vi ude at spise på et lille sted – Cellar Jordana – faktisk en lille vinbutik men med nogle borde rundt omkring og masser af lækker tapas. De har ikke noget rigtigt køkken, så der er ikke nogle varme retter på menu kortet, men vi fik nogle lækre toast med iberico og trøffel, caprese salat, iberico skinke platte og oliven. Menu kortet er kun på spansk – eller rette – katalansk og det var noget af en udfordring eftersom google translate ikke kendte ret meget af hvad der stod. Men vi klarede det med lidt hjælp fra tjeneren.

Næste morgen stod den igen på vinsmagning, og denne gang allerede efter morgenmaden. Kl 11 var der bestilt tur og smagning på vingården Alta Alella som også ligger i gå afstand fra hotellet. Det var heldigvis lidt bedre vejr lørdag, så billederne blev også lidt pænere her fra. Alta Alella er en større vingård, men vi fik ikke lige fat i hvor mange flaske de producerer årligt.

Eneste ledige tur den dag var på spansk, så vi forstod ikke helt så meget af hvad der blev sagt. Men vi fik set druerne og maskinerne som bliver brugt til vinproduktionen og selvfølgelig smagt på 4 vine – det er jo det vigtigste.

 

Sidste stop på vores tur blev til frokost på stranden i El Masnou. Vi gik lidt rundt i byen, men Alella er en meget lille by og vi besluttede derfor at finde frokost i El Masnou istedet, samme by hvor tog stationen ligger hvor vi skulle have toget hjem. Der var dog heller ikke rigtig så meget i den by, men stranden så så indbydende ud, så vi satte os på en lille strand cafe og nød solen. Maden var ikke videre fantastisk men det var skønt bare at sidde på stranden og få den der fornemmelse af at man er på ferie. 🙂

Barcelona – del 2

Barcelona – del 2

Idag har vi boet 3 måneder i Barcelona og det betyder desværre også at vi er halvvejr i vores eventyr. Der er nemlig allerede købt flybilletter hjem til den 29 juni, men det vil jeg helst ikke tænke på allerede. Siden del 1 blev skrevet, er der sket meget. Vi er flyttet og vi har selvfølgelig fået oplevet en masse nye områder. Lad mig se om jeg kan huske det hele.

El Clot – vores nye hjem

På kortet her kan I se hvor vi boede før og hvor vi bor nu. Vi er kommet meget tættere på jobbet og kan faktisk nu gå på arbejde på ca 25 minutter, det er jo ren luksus! Ikke nok med at vi får gået en masse skridt hver dag, så sparer vi også 50€ om måneden på ikke at skulle købe et månedskort til det offentlige. Vi køber stadig 10-tur klippekort så vi kan komme rundt med bus eller metro hvis vi skal rundt i byen eller til lufthavnen. Det er virkelig nemt og billigt at komme til lufthavnen her fra, vi bor nemlig 10 minutters gang fra stationen Clot-Arago hvorfra der kører regional tog lige til lufthavnen. Det tager ca 30 minutter i toget og koster kun 1 klip på klippekortet (1 klip = ca 8 kr). Det er jo rigtig lækkert for os nu når vi jo rejser en del rundt i spanien 🙂

El Clot er et lokalt område med supermarkeder, restauranter og butikker. Det nærmeste shopping center er Glories, som jeg skrev om i del 1 og det er stadig mit foretrukne sted at shoppe. Det ligger kun 10 minutters gang fra hvor vi bor og der kommer ikke ret mange turister. Der er ca 2 kilometer til stranden herfra, så det er dejlig nemt til sommer. Indtil videre har vi dog mest nydt solen på vores altan/ tag terasse hvor solen er om formiddagen. Det er jo så af gode grunde kun i weekenden den kan nydes til fulde og den er gået over på den anden side af bygningen når vi kommer hjem fra arbejde i hverdagene. Men i weekenderne er det meget fristende bare at ligge her og sole sig i varmen. Vi bor på 9. sal og har en stor altan/terasse for os selv. Det kunne virkelig ikke blive meget bedre! Lige idag er der dog overskyet, så min søndag i solen blir nok ikke til så meget. Men jeg kan stadig sidde herude og skrive, det er fordelen ved skygge, så kan man også bruge computeren udenfor. Og det er jo stadig 15 grader, det kan vi vi ikke klage over.

Vi flyttede ind 1. februar og allerede til min fødselsdag fik vi gæster – nemlig min familie som kom på besøg. Min mor, moster og deres mænd havde simpelthen valgt at tage en forlænget weekend i Barcelona og besøge os. De boede ikke allesammen i lejligheden, det har vi ikke plads til – men de sov her sidste nat før de skulle i lufthavnen tidligt mandag morgen, de skulle nemlig være ude af deres lejede lejlighed søndag allerede. Jeg havde taget fri om fredagen og havde inviteret på brunch herhjemme på altanen, der var høj solskin og virkelig varmt selvom det var den 22 februar.

Efter brunch, tog vi tre kvinder ud og shoppede så jeg selv kunne vælge min fødselsdagsgave og om eftermiddagen skulle vi køre på Segway. Det havde jeg givet Chris, Dorte og min mor i julegave og det skulle vi prøve sammen her i spanien – det ser nemlig så sjovt ud! Det gik overraskende godt for os alle og så snart man lige fanger teknikken, så er det ikke så svært.

Så fik jeg endelig også set Sagrada Familia, den er da flot og nu kan den også krydses af listen.

Jeg må indrømme at vi ikke oplever så meget i hverdagene, jeg tror mange har en ide om at vi bare sidder og drikker vin og spiser tapas hver aften, det er nu ikke helt tilfældet. For det første, så er jeg mega træt efter arbejde, træning og indkøb i hverdagene og derudover så er det ikke de mest interessante resaturanter der ligger i området her. Så der bliver lavet meget mad i vores køkken og vi skal jo også selv have frokost med, så ofte så bliver der lavet masser af mad, så der er rester til frokosten. Vi prøver dog i weekenderne at være turister og tage ud og opleve byen. Her i marts har vi blandt andet været i Alicante, Valencia og på Mallorca, så der har vi oplevet spanien istedet for Barcelona. Der er stadig en masse seværdigheder vi ikke har set her i byen endnu, og ofte så er der gratis adgang om søndagen eller første søndag i måneden, så vi prøver at planlægge så vi bruger søndagen på at være kulturelle.

Igår, lørdag, var vi på en tapas tur inde i centrum. Det var et firma som hedder strawberry tours og de har gratis ture hvor man kun betaler for det man spiser/drikker og man giver drikkepenge til guiden alt efter hvad man synes det var værd. Da turen er gratis, så arbejder guiderne selvfølgelig frivilligt. Vi var ca 10 på vores tur igår og der blev givet omkring 10€ per par, så vores guide har nok tjent omkring 50€ for en 3-timers tur, det er vel heller ikke helt dårligt. Det var super sjovt, og vi fik prøvet nogle steder som vi normalt ikke ville besøge selv. Vi var inde i turist området, så stederne var selvfølgelig ikke lokale, men vi fik stadig prøvet nogle lokale retter, f.eks pinxtos som er små spanske pindemadder. Det var rigtig lækkert og skal klart prøves igen. På turen besøgte vi 4 forskellige steder og brugte omkring 20 euro per person + drikkepenge til guiden. Det er op til en selv hvor meget man ønsker at spise eller drikke, så på den måde kan jeg rigtig gode lide dette koncept. Vi var ikke helt mætte da vi sluttede, men heller ikke sultne. Jeg tog dog lidt is til dessert da vi kom hjem 🙂

Påsken

Påsken betyder en masse helligdage her i Spanien, ligesom i Danmark. Vi havde lavet en masse planer for denne uge, så vi kunne få nye spændende oplevelser.

Ugen starede med at vi tog til Sagrada Familia mandag aften, hvor de lyste kirken op med forskellige farver. Det er noget de gør hvert år til påske og det er gratis. Man står simpelthen bare udenfor og kigger på kirken som bliver oplyst samtidig med at der læses en historie op (på katalansk), som vi ikke forstod et ord af. Men det var en smuk oplevelse.

Tirsdagen bød på en lille hyggelig koncert med Lukas Graham. For lang tid siden havde vi købt billet til at se dem, og nu kom dagen endelig. De spillede på Razzmatazz som er en blanding af en natklub og spillested (lidt ala Vega) og de gjorde det rigtig godt! Lukas forsøgte sig endda med at tale på spansk, hvilket jeg synes var ret sejt. Altid dejligt med et dansk indslag her i det spanske.. 🙂

 

Om torsdagen tog vi på madlavningskursus hvor vi lærte at lave spansk mad. Der var blandt andet Paella, Sangria, spansk omelet og crema catalan (catalansk version af creme brulé) på menuen. Det var på engelsk og selvfølgelig rettet mod udlændinge som gerne ville lære at lave spansk mad. Vores lærer var en rigtig sød spansk kvinde som oprindeligt er fra Girona. Mange af råvarerne havde hun hentet fra sine forældres gård i Girona, og det hele var super lækkert. Vi var ca 12 personer på holdet fra alle mulige forskellige steder i verden. Chris fik lov at lave Sangria imens jeg stod for desserten – Crema Catalan. De andre lavede brød med tomat og skar ost og chorizo. Den spanske omelet (Tortilla) blev lavet i fællesskab imens Carmen forklarede om historien bag og hvornår man i spanske familier traditionelt laver Tortilla. Det er en tyk omelet som indeholder kartofler og løg. Man kan også tilføje forskellige ting, som man har lyst. Men den traditionelle Tortilla er helt basic og smagte rigtig godt. Vi startede med en lille tapa som bestod af tortilla, chorizo, manchego, brød med tomat og Sangria. MUMS!

Så skulle Paella’en tilberedes og det fik vi allesammen lov at være en del af. Vi stod rundt om den store kogeø og så kom vi hen til panden én ad gangen for at få lov at hjælpe med enten at røre rundt eller tilsætte ingredienser. Carmen fortalte historien bag paella og hvordan den er forskellige i hver region i spanien. Vi lavede en Paella Mixta som indeholdte kylling, rejer og blåmuslinger.

sdr

Sidst, men ikke midst fik vi lov at flambere toppen af vores dessert hver især. Den smagte rigtig godt, og skal bestemt laves hjemme i Danmark 🙂

Lørdag hoppede vi på toget til Girona, ca halvanden time fra Barcelona. Jeg har skrevet om Girona seperat, så kig der for at læse mere.

 

 

Valencia og Alicante, Spanien

Valencia og Alicante, Spanien

Så har vi endnu engang været på tur i det spanske. Denne gang gik turen til Valencia og Alicante, og igen fordi Chris havde udset sig et forhindringsløb han gerne ville deltage i. Det her er indtil videre den længste (4 nætter) og billigste tur vi har været på i Spanien. Valencia ligger ca 3 timers kørsel fra Barcelona, sydpå ned af kysten, og derfra er der 2 timers kørsel videre ad kysten til Alicante. Vi havde derfor tænkt os at leje en bil og gøre det til en roadtrip i stedet for at flyve. Det er bare nemmere at have en bil og heller ikke skulle tænkte på fly selskabernes bagageregler. Så begyndte jeg at undersøge hvad det ville koste at tage turen med bil og fandt hurtigt ud af at det ikke er helt billigt. Jeg kiggede derfor også på bus og togbilletter.
I kan se nedenfor en sammenligning af priserne for de to scenarier.

Jeg blev virkelig overrasket over hvor billigt det kunne gøres med bus og tog, det er jo en tredjedel af prisen i forhold til bilen – og det er endda uden at medregne benzin. Så jeg behøver vel ikke at sige at vi valgte at rejse med tog og bus. Det var så dejligt ikke at skulle bruge tid til og fra lufthavnen, vente i kø til sikkerhedskontrol, boarding osv. Og når man kører, så ender man midt inde i byen, ren luksus.
I forhold til prisen på denne tur, skal det siges at vi havde optjent en gratis nat på hotels.com og derfor kun betalte for én nat i Valencia. Og til Jul havde vi fået en smartbox med 2 overnatninger i Alicante inklusiv morgenmad og aftensmad, så det var ikke mange penge vi skulle have op af lommen.
Og hvad lavede vi så på turen.. det kommer her.

Onsdagen startede med en 4 timers bustur fra Barcelona til Valenica. Efter vi havde checket ind på hotellet og slappet lidt af, tog vi ud for at finde noget aftensmad. Vi fandt et skønt sted ved navn Restaurant Gordon som havde fået rigtig gode anmeldelser på tripadvisor. Vi fik en lækker menu for 2 personer med nogle forskellige retter og vin, kan bestemt anbefales. Derefter gik vi til den anden ende af byen hvor vi havde købt en groupon til 2 drinks på HAWAIKA – en bar som var indrettet lidt jungleagtig og med drinks som bliver serveret i nogle ret specielle glas. Det var super hyggeligt, men de popcorn som hørte med i tilbuddet var nok lidt meget ovenpå vores aftensmad. Jeg gik hvert fald ikke sulten i seng.

Torsdag havde vi lavet en plan for ting vi gerne ville se i byen, nu da det var eneste dag til at lege turister en hel dag. Så vi plottede alle stederne ind på google maps og så førte Chris vejen. Vi startede ved en kæmpe park som går igennem byen, den første os blandt andet til et område med nogle futuristiske bygninger. Jeg er ikke sikker på hvad der ligger indeni dem, men jeg tror det er noget med kunst.

Så gik turen mod stranden og marinaen, og vi endte selvfølgelig på afveje ude i områder hvor der ikke var andre turister, faktisk ikke særlig mange gående folk i det hele taget. Vi kom dog fint frem, men vejret var ikke lige til at sidde på stranden, så da vi havde set den, så var der ikke så meget andet at lave i det område.

 

Vi blev enige om at gå tilbage imod hotellet, så vi kunne hvile benene før vi skulle ud og have aftensmad. På vejen kunne Chris dog lige nå forbi fodbold stadionet og tage et billede af det udefra. Så har man da også fået set det..

Om aftenen gik turen ind mod centrum, hvor vi havde en groupon til aftensmad. På vejen derhen kunne vi lige snuse lidt rundt i byen og få krydset nogle af tingene fra vores liste af, blandt andet det centrale marked, katedralen og tyrefægningsarenaen – alle tre ting udefra, da det hele var lukket for besøgende på det tidspunkt. Og jeg må altså sige at nu har vi set mange katedraler rundt om i de spanske byer og de ligner altså alle sammen hinanden i mine øjne.

Aftensmaden skulle vi spise på VIANDA, en lille butik med lækre skinker og oste. Da vi ikke kunne se nogle borde derinde, blev vi lidt i tvivl om det var take-away vi have købt (det er meget muligt, da groupon er på spansk), men det viste sig at vi bare stod inde i butikken ved et slags højbord/halv væg og fik vores mad serveret. Det var nu meget hyggeligt og sjovt – og så smagte det super lækkert. Det skal lige siges at vi altså efterlod nogle flæskesvær tilbage, der var simpelthen for mange.

Om fredagen skulle vi med toget kl. 15 mod Alicante og om morgenen havde vi planlagt at afprøve hotellets træningsrum, nu når vi skulle bruge det meste af dagen på transport. Vi var klar med træningstøj på og vandflasken i hånden da vi gik op til træningsrummet, som vi så opdagede først åbnede kl. 10. ! WTF – morgenmaden slutter 10.30, så man kan ikke nå at træne før morgenmaden. Det er godt nok lidt upraktisk. Så ingen træning til os den dag..

Vi kom frem til Alicante kl. 17 og skulle med bus ud til vores hotel som ligger 5 km fra centrum af byen. Det er et lille meget basic hotel som ligger ud til kysten sammen med 2 andre hoteller, og så ligger der heller ikke andet. Ikke noget supermarket, nogle restauranter eller noget som helst. Vi skulle bare slappe af da Chris skulle løbe lørdag formiddag, så aftenen stod bare på aftensmad på hotellet og netflix på værelset.

Lørdag var dagen for Chris’ forhindringsløb som fandt sted ca 5 km fra centrum, i den modsatte retning af hvor vi boede. Så turen gik med bus ind til centrum hvorefter han tog en anden bus til løbet og jeg brugte dagen i byen på shopping og sightseeing. Jeg havde udset mig at skulle sidde på stranden og nyde solen, men desværre var der ret overskyet, så det blev ikke rigtig til noget. Jeg gik i stedet rundt i byens små gader, kiggede i butikker og bare browsede rundt og nød dagen for mig selv. Chris kom tilbage ved 16 tiden og vi fik lidt frokost inde i byen før vi tog tilbage til hotellet.

Vi havde besluttet at vi gerne ville købe en flaske vin til aftenen på hotellet, men da vi stod i foran vinhylden i supermarkedet gik det op for os at vi jo ikke havde en vinoplukker. Og at der åbenbart ikke er nogle rødvine i supermarkedet med skruelåg. Så vi endte med 3 små mini flasker, som var de eneste med skruelåg – vin skulle vi jo ha! Det var her vores dag begyndte at gå ned ad bakke.. det næste der sker er nemlig at vores bus først kom om 50 minutter. Så derfor fandt vi frem til på google at bus C6 som kører til lufthavnen også stopper ved vores hotel, så den tager vi i stedet. I C6 kan man ikke bruge det normale klippekort til bussen som vi har købt, da denne bus har en speciel pris som er 3,85€. Okay, det kunne vi så leve med, men lidt irriterende. Bussen har kørt ca 10 min da vi ser vores stop på displayet som næste stop og vi trykker med det samme på stop knappen. Et par minutter efter ser vi vores hotel passere forbi mens bussen stadig kører i høj fart, den har tydeligvis ikke tænkt sig at stoppe. Nu hedder næste stop pludselig lufthavnen og vi kigger opgivende på hinanden.

Da vi langt om længe ankommer ved lufthavnen må vi diskutere i lang tid med buschaufføren og en anden bus medarbejder for at få lov til at køre med tilbage på samme billet. De blev ved at påstå at de stop der står på listen kun er til pick-up hvis der står folk, men hvorfor helvede vises stoppet så på displayet hvis bussen ikke stopper? Det giver jo ingen mening, og jeg tror stadig bare at det var fordi chaufføren ikke havde opdaget at der var trykket stop. Langt om længe er igen på vej, nu i modsatte retning og chaufføren har lovet at stoppe ved vores stop. Det gør han heldigvis også, og vi kommer endelig hjem. Nu står den igen på dagens menu, som er det mad vi har inkluderet i hotellets restaurant. Dagens menu er pasta pesto, ikke verdens mest spændende ret, men med lidt ost på kan det sagtens spises. Til dessert vælger vi sæsonens frugt og er ved at dø af grin da vi får en tallerken serveret med et helt æble, to klementiner og en kiwi. Vi havde da nok forventet at frugten ville være skrællet og skåret i stykker.. og da vi sidder og griner opdager vi at ved nabo bordet ligger der en pizzaskærer sammen med en pizza, så mon ikke han også skal skære sin mad ud selv. Virkelig komisk!

Søndag morgen kan vi lige nå en lille løbetur i solen før vi skal checke ud ved middagstid. Vi løber hen til en park i nærheden og jeg blev helt overrasket over hvor flot den park var indeni. Jeg er glad for at vi lige nåede at nyde den og solen før vi tog hjem.

En 5 timers togtur senere, er vi igen i Barcelona. Valencia og Alicante er begge dejlige byer, men jeg synes altså at byerne begynder at ligne hinanden her i Spanien. Rambla, kirker, butikker og vejret – det hele er jo skønt, men meget ens 🙂

En krone sparet er en krone tjent

En krone sparet er en krone tjent

Folk spørger os tit hvordan vi har råd til at rejse så meget.. Det er jo ikke fordi jeg tjener særlig mange penge. Men selvfølgelig hjælper det jo på budgettet at vi kun er os to og derved ofte kan rejse uden for skoleferier og samtidig ikke skal betale for x antal børn udover os selv.

Samtidig er både Chris og jeg gode til at bestille fly og hotel i god tid og derved bliver udgifterne delt op over flere måneder istedet for kun én måned hvor alt skal betales.

Sidst, men ikke mindst, er jeg tilbudsjæger med stort T. Jeg elsker at spare penge og finde gode tilbud. Jeg køber sjælendt noget uden at have undersøgt priserne flere steder. Jeg har lavet dette indlæg for at dele nogle af de tips og tricks som jeg ofte bruger ifm rejser. Nogle af dem er måske logiske og nogle ting I selv gør, men måske er der noget nyttigt og nyt imellem.

Groupon

Jeg er storbruger af Groupon, mest fordi jeg elsker at spare penge. Groupon er en hjemmeside hvor man kan finde oplevelser, mad, velvære mm til en nedsat pris. Det er ligesom de mange dealsider vi også har i Danmark. Faktisk var Groupon en af de første dealsider i Danmark, men lukkede desværre igen. Den findes heldigvis stadig i mange lande og jeg er altid inde at kigge efter gode tilbud når jeg planlægger en ferie. Det geniale ved groupon er blandt andet, at deres app virker i alle lande. Det vil sige at jeg nemt kan skifte mellem lande og byer og stadig bruge samme login. Vi har brugt Groupon mange gange til at finde gode tilbud, nogle af de eksempler jeg kan huske er:

  • Sightseeingbus tur i London
  • Bådtur på themsen i London
  • Burj Kalifa tur i Dubai
  • Vinsmagnings udflugt i Niagra Falls, Canada
  • Drinks og middag i New York
  • Ølsmagning i Barcelona

Man sparer ofte 50% (nogle gange mere, nogle gange mindre), men det er vigtigt at være opmærksom på betingelserne. Nogle gange er der bestemte dage man kan bruge sin voucher, og ofte skal der reserveres en dato på forhånd, så det begrænser selvfølgelig fleksibiliteten på ferien, hvis man har en oplevelse man skal bruge på et bestemt tidspunkt. Jeg kan nu meget godt lide at have oplevelser eller middage planlagt på forhånd på ferien. Selvfølgelig ikke hver dag, men hvis man har en middag planlagt om aftenen, så slipper man for hele processen med at gå rundt imellem turistfælderne og finde et sted man har lyst til at spise. Derudover, så er middagen jo betalt på forhånd via Groupon, så man skal ikke have penge op af lommen på dagen.

I nogle lande og ved nogle oplevelser, kan man komme ud for at skulle betale skat eller drikkepenge oveni. Det er også vigtigt at kigge på udløbsdatoen, da de fleste gælder 3 eller 6 måneder, og det ville jo dumt hvis den udløb før ferien som den er tiltænkt.

Gratis Museumsdage

Når man skal til at planlægge ferien og alle de kulturelle ting man gerne vil se, så er det en ide at checke om der er nogle museer som har gratis adgang på bestemte dage. F.eks i London er de fleste museer gratis i forvejen, og der er masser af gratis oplevelser at finde i en storby hvor pengene ellers hurtigt får penge at gå på. I Barcelona og Madrid har vi erfaret at mange museer har gratis adgang om søndagen, og I Sevilla er det for eksempel om mandagen. Så check på google for den by hvor I skal hen om der er gratis dage for museer, kirke eller andre kulturelle ting. Det ville jo v.ære dumt at betale for at besøge en lørdag, hvis man kunne have fået gratis adgang om søndagen..

Hotels bonusnætter

Vi bruger ofte Hotels.com til finde gode tilbud på overnatning. Dels fordi jeg synes deres side er nem at bruge og fordi vi optjener bonusnætter. Indrømmet, at det ikke er meget man vinder, men man får hver 10. overnatning gratis. Ofte hvis jeg sammenligner priser på forskellige hotel sider, så ender jeg med at vælge hotels.com, så vi optjener bonusnætter og faktisk er prisen på hotels.com næsten altid blandt de billigste. Jeg ved godt at det netop er det her som hotels.com ønsker at man gør, og det er lige præcis derfor at de tilbyder dette bonusprogram, men hvis det koster næsten det samme på de forskellige sider, så kan jeg jo lige så godt bruge den side hvor jeg vinder noget ved det. Når vi skal til Valencia i Marts, kan vi for eksempel få en gratis overnatning, og det er jo lige omkring 600 kr sparet 🙂

Der er sikkert også andre hotel hjemmesider som tilbyder noget lignende, men jeg nævner blot denne da det er den jeg kender og bruger.

Frequent Flyer programmer

Næsten alle flyselskaber idag har et medlemsprogram hvor man optjener points hver gang man rejser. Oftest er det ikke særlig meget man optjener, og man skal virkelig rejse meget for at det giver noget. For eksempel har jeg fløjet meget med Norwegian, men har stadig kun points der svarer til 35 kr – det kommer jeg jo ikke langt for. Men jeg har oplevet med f.eks SAS Eurobonus at have point nok til at købe en sodavand ombord, og det er jo altid dejligt når man ikke har regnet med det. Derudover, så rejse vi sidste år med Emirates da vi fløj til Maldiverne, Dubai og Sri Lanka. Jeg meldte mig selvfølgelig ind i deres medlemsprogram og det samme gjorde Chris. Fordi vi rejse for nogle relativst store beløb, havde vi nok point til at spare 300 kr hver på vores flybilletter vi netop har købt til Australien. Det er jo alligevel ret fedt!

Så, min pointe er.. hvis det alligevel er gratis er der ingen skade sket ved at melde sig ind, udover at man sikkert får en masse mails man ikke gider at have. Men hvis man rejser meget, så kan det være at man lige pludseligt har point nok til at spare penge på en flybillet.

Homeswap

Vi har endnu ikke prøvet dette, men vi har fundet et par som vi kan bytte lejlighed med når vi er i Australien. Der findes mange sider hvor man kan bytte lejligheder, og de virker på forskellige måder. Den side vi valgte, brugte et pointsystem, og vi endte faktisk med at aftale byttet udenom hjemmesiden. Da vi ikke skal bo lige længe i lejlighederne, så gav det mest mening. Jeg kan give en bedre update når vi har oplevet hvordan det fungerer i virkeligheden. Men umiddelbart en fantastisk smart måde at få gratis overnatning, og samtidig kunne bo som en lokal. Vi glæder os hvertfald til vores 6 dage i Brisbane i November.

Udover lejlighedbytte, findes der også et stort netværk indenfor couch-surfing. Det vil sige, at man sover på en sofa, kvit og frit hos en person man ikke kender. Jeg har ikke brugt det som sådan, men jeg blev det af et couch surfing netværk i Hamborg og det er utroligt sociale mennesker, som gerne vil vise gæsterne rundt og lære nye folk at kende. I Hamborg brugte jeg det da en veninde kom på besøg og min udlejer ikke ville have overnattende gæster, så jeg fandt en sofa vi kunne sove på gratis igennem mine nye “venner”. Det var jo genialt. Hvis man benytter sig at couchsurfing skal man selvfølgelig være indstillet på at ens vært gør det for det sociale aspekt, så man skal have lyst til at drikke en øl eller small-talke med sin vært.

Billig Biografdag

Nu er biografture jo ikke det man gør mest på sin ferie, men hvis man ender i en by hvor det regner eller man lige får lyst til at tage ind og se en film og spise popcorn, så kan man med fordel benytte sig at billige biografdage. Jeg kender konceptet fra Tyskland og nu også her i Barcelona. Det går ud på at en bestemt dag om ugen, så kan man købe biograf billetter til en billigere pris. Det varierer fra biograf til biograf, men her i Barcelona har vi fundet nogle biografer som har en dag om ugen hvor man kan få billetten til 5 euro. Jeg husker det som om at det var nogen lunde den samme pris i Hamborg. Det er ikke et koncept vi har hjemme i danmark, men bestemt et som jeg synes vi burde indføre.

 

Sevilla, Spanien

Sevilla, Spanien

Vi er netop kommet hjem fra en lille weekend tur i Sevilla, sikke en hyggelig by! Man kan mærke med det samme at den er mere stille og rolig, afslappet og måske på en måde lidt mere spansk. Alt er i gå-afstand og gaderne er små, smalle og farverige – lige som man forestiller sig når man tænker på Spanien. Turen var ikke særlig kulturel, det eneste kulturelle vi betalte for at se var et Flamenco show. Men vi hyggede os, gik rundt og nød byen, stemningen og selvfølgelig fik vi tapas og masser af rødvin.

Fra lufthavnen kører der en bus ind til centrum. Den koster 4 euro per person og tager ca 30-40 minutter, alt efter hvor i byen man står af. Vi ankom omkring 23.30 og på tidspunkt kørte bussen kun hver halve time, og den var lige kørt. På det tidspunkt var det ikke lige så fedt at skulle vente i 30 minutter, så vi gik på google for at undersøge hvad en taxa mon kostede. Jeg fandt en side som fortalte at det burde koste mellem 10 og 13 euro. Hurtig hovedregning og ja, så var del vel ikke så meget mere at betale for en taxa, så det gjorde vi. Vi spurgte ikke engang chaufføren hvad han forventede det ville koste, vi havde jo allerede spurgt Google og taxaen kører jo på taxameter. Jeg ved ikke helt hvad der var galt med den side jeg havde fundet, men hvertfald passede de 13 euro ingen steder. Vi endte med at betale 25 euro for turen som varede under 15 minutter.. godt bitter var jeg!

Hotellet vi boede på lå ca 2 km fra centrum, så vi fik gået en helt masse skridt hver dag når vi gik ind til byen og selvfølgelig også rundt hele dagen. Ayre Hotel Sevilla er et lidt gammelt hotel, men bestemt godt til prisen (ca 500 kr per nat). Prisen har sikkert også lidt at gøre med at vi er i februar måned, så det er jo ikke lige nu at det strømmer til med turister. Hotellet havde også fitnessrum som vi benyttede os af lørdag morgen (JA, vi er skøre!) Det var ikke ligefrem det bedst udstyrede rum, men der var da nok til at man kunne få pulsen op.

Fredag morgen (eller det vil sige omkring kl. 11..) drog vi afsted på jagt efter morgenmad. Jeg havde fundet et sted som var beskrevet på en rejseblog hvor man efter sigende kunne få god kaffe, og det er jo vigtigt for Chris. Så afsted med os mod en cafe som hed Otto. Det var et lille hyggeligt sted hvor man kunne få klassisk spansk morgenmad og min bestod af en tostada (spansk toast) med serano og ost, sammen med en kop varm kakao. Den var virkelig god! Chris fik en croissant med serano og ost og en kop kaffe. Alt sammen til den billige pris af 6 euro 🙂

Derefter gik vi bare rundt i byen og nød stemningen..

Inde i byen løber en kanal og vi fandt en perfekt solplads lige ved vandet.. så der skulle vi selvfølgelig lige sidde og nyde den fantastiske spanske vinter.

Efter vi havde siddet lidt i solen blev vi enige om at det måtte være tid til noget vino.. og jeg havde fået i mit hoved at jeg ville sidde på en rigtig spansk taverna i solen, så det gik vi afsted for at finde. Det viste sig at være rigtig svært, for mange af bygningerne skyggede for solen, så i de små gader var der ikke sol ved bordene udenfor. Vi endte med at gå rundt i en time, for jeg er jo stædig og var fast besluttet på at jeg skulle sidde i solen. Til sidste fandt vi et dejligt sted, og måtte vente på at et bord blev ledigt i solen.. Men da vi endelig satte os og kunne nyde et glas vin og tapas i solen, var det hele ventetiden værd 🙂 Tænk at man kan sidde udenfor i februar måned i T-shirt i europa.

Til vores rødvin skulle vi jo også have lidt mad, klokken var efterhånden blevet omkring tre, så det var på tide med lidt mad. Vi besluttede os for at bestille lidt tapas som man jo gør i spanien. Vi har faktisk ikke prøvet så meget tapas i Barcelona, og derfor er vi ikke så bekendte med de klassiske tapas retter endnu. Det er vi fast besluttede på at blive, så der er jo kun en vej frem.

Vi bestilte 5 retter, og det var alt rigeligt. Vi kunne nok godt have nøjedes med 4.. men godt mætte blev vi hvertfald. Det var rigtig lækkert. Vi har lært at her i spanien der er tapas ikke nødvendigvis en delikat platte med forskellige skinker og ost, men istedet bare en masse små retter som man kan kombinere helt som man selv vil. Bevares, selvfølgelig findes der også platter med skinke og ost, men på de helt lokale små tapas steder, så er det ofte retter som Patatas Bravas (kartofler), tortilla con patata (omellet med kartofler), albondigas (kødboller i tomatsauce), croquetes eller blæksprutteringe som er på menukortet. Det ser ikke altid super delikat ud, men det smager godt. Hvertfald det vi smagte i Sevilla.

Retterne her kostede mellem 3 og 4,5 hver og vinen 2,5 euro. Så det kan jo næsten ikke betale sig at vælge andet end vin, tænk at det kan være så billigt. Jeg ender nok med at blive lidt alkoholiker af mit ophold her i Spanien.

 

Efter en vel overstået frokost, gik turen tilbage på hotellet så jeg kunne hvile mine ben inden vi igen skulle ud at spise om aftenen. Vi havde bestilt bord til kl. 20.30, så der var heldigvis nogle timer til at samle appetit igen. Jeg er stor fan af at bruge dealsider, da jeg elsker at spare penge. Her i Spanien kan man blandt andre, bruge siden GROUPON og her havde jeg købt en middag til Chris i Julegave. Flybilletterne var forresten også en julegave og kunne findes så billigt som 167 kr per person (Tak Ryanair). Nu er der sikkert mange som bander af os for at flyve med dem.. men det skal vi ikke begynde på nu.

Middagen var på en lille restaurant og det er altid spændende når man køber mad på sådan nogle dealsider, for jeg tænker jo at der må være en grund til at lokker kunder til via sådan nogle tilbud. Der var heldigvis intet i vejen med maden, vi kunne endda vælge mellem flere retter og det hele smagte dejligt. Især desserten var helt fantastisk, og alle kalorierne værd. Jeg kan ikke huske hvad den hedder, men det er chokolade kage hvor den er flydende i midsten. Og så med vanilje is ovenpå, MUMS!

 

Dag 2

Lørdagen startede vi med lidt træning, som tidligere nævnt. Det er der nok mange som synes er helt skørt når man nu er på ferie, men sagen er den at jeg jo skal (Ja, SKAL) træne 3 gange om ugen for at holde mine lunger i live, så der er ikke så meget valg. Og når der nu er træningsfaciliteter, så er der jo ingen grund til at springe den ene gang over.

Vi havde besluttet os for at besøge en stor park i byen, hvor man også kunne se Plaza Espana (ikke at forveksle med Placa Espana i Barcelona).

Det var en stor, flot og meget grøn park. Man kunne godt se at det er her alle de lokale tager hen for at nyde vejret og solen om lørdagen. Inde i parken fandt vi en udendørs cafe, hvor man jo passende kunne få sig en øl og hvile benene.

Efter vores lille pitstop, tog vi ind til byen for at kigge lidt i butikker nu når Siestaen snart var slut. Man skal lige vænne sig til at der er siesta midt på dagen og til gengæld er butikkerne åbne til omkring 21-22 om aftenen, så der er rig mulighed for at få shoppet. Der er mange små gågader med butikker i Sevilla, både de gængse butikker man kender fra både Danmark og rundt om i verden, men også små lokale butikker som man ikke finder andre steder. Da vi kun havde en lille taske med som bagage, var der ikke så meget plads til shopping – men en lille pose te fik jeg da købt med hjem.

Dagens sidste og kulturelle indslag var et Flamenco show. Sevilla er “hovedstaden” for Flamenco og det var oplagt at se et show nu når man var der. Vi gik på nettet for at læse om gode steder at se et show, og der er mange muligheder. Der findes både store steder og små steder, og derudover findes der også bestemte barer hvor de lokale ofte lige laver et lille flamenco show .. Vi besluttede os for et show på et lille sted i centrum af byen, hvor man giver 18 Euro per person for at se en times show. Jeg havde ingen ide om hvad jeg skulle forvente og jeg ved stadig ikke om det vi så var “rigtig” Flameco.. Vi har jo ikke noget at sammenligne med, men det var en meget besynderlig oplevelse. Stedet havde en lille scene og der var tre personer med i showet. En som spillede på guitar, en sanger og så selve danseren. Der var ofte at Chris og jeg kiggede på hinanden og smågrinede fordi vi synes det var lidt besynderligt. Selve Flamenco danserinden var ikke så meget på scenen, og flere gange var det kun sang eller guitarspil som foregik på scenen – og jeg mener , jeg har jo ikke betalt for at se en mand spille guitar. Det er jo Flamenco danserinden i den flotte kjole som man vil se, men hun var nok på scenen sammenlagt 25 minutter ud af showet på en time. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal tænke om det.. 

Alt i alt, en rigtig dejlig weekend i Sevilla. Vi havde to hele dage, hvilket var fint til at gå rundt i byen og se hvad den har at byde på.

Barcelona – del 1

Barcelona – del 1

Jubiii – Chris og jeg skal være 6 måneder i Barcelona!

Der er mange der har spurgt hvorfor vi har valgt at arbejde 6 måneder i Barcelona.. og jeg tænker mere hvorfor ikke? Vi er så heldige at vi har fået denne mulighed og så er det da dumt ikke at tage den. Jeg har jo aldrig været bange for at bo udenlands selvom det hele er lidt ukendt. Det er nu meget dejligt med et afbræk til hverdagen i Danmark.

I skrivende stund har vi været i Barcelona i 4 dage, så det er kun begyndelsen på vores 6 måneders eventyr hernede sydpå. Der vil løbende komme en masse nyt her på bloggen, som vi oplever alt Barcelona har at byde på.

Hvor bor vi?

Lad os starte med lidt om vores bolig og området vi bor i. Da vi først skulle finde lejlighed i Barcelona, hjemmefra Danmark havde vi et håb om at finde en permanent bolig, hvor vi kunne bo alle 6 måneder. Vi havde også et håb om at betale maks 1000 euro per måned inklusiv forbrug og vi ville gerne bo i centrum, altså maks 30 min med offentlig transport til vores arbejde (som ligger i Poblenou). Det viste sig at det overhoved ikke var realistisk. For det første, så var vi alt for tidligt ude, da boligmarkedet her i byen er meget mere dynamisk og lejere planlægger slet ikke så langt frem i tiden. Derudover, så kostede alle de boliger vi kiggede på, langt over de 1000 euro (ca 7500 kr) og oftest var forbrug ikke inkluderet.

Jeg duer ikke til at vente til sidste øjeblik og af frygt for at priserne ville stige endnu mere og vi ikke ville have et sted at bo, bookede jeg en lejlighed via Airbnb til den første måned. Og her sidder vi så nu, med denne fantastiske udsigt over byen hvor solen står op 🙂

Det skal lige nævnes at vi har fundet en anden lejlighed fra den 1 februar, som udlejes af et dansk par. Så vi bliver heldigvis ikke boligløse. Huslejen i vores næste lejlighed er lavere end gennemsnittet, og det ligger i gå-afstand fra vores arbejde, så det kan ikke blive bedre! Mere om den, når vi er flyttet ind.

Området vi bor i nu, og som har denne fantastiske udsigt over byen som I kan se ovenfor, hedder Can Baró.

Det ligger et stykke oppe, hvilket giver den fantastiske udsigt, men også betyder en masse bakker og trapper når man skal hjem. Jeg havde da vidst ikke behøvet et træningscenter her for at holde mig i form.

Vi har allerede vandret området tyndt og blandt andet besøgt et udsigtspunkt som faktisk ligger lige bagved vores lejlighed. Der kunne man se hele byen, i alle retninger. Som FRIENDS-fan blev jeg helt begejstret da jeg så bjerget “Tibidabo” – jer andre FRIENDS fans fanger forhåbentlig sammenhængen. Det ligger ikke vanvittig langt herfra, så det er klart på vores to-do liste at komme derop. Oppe på udsigtspunktet, er nogle gamle barakker/bunkere hvor man går rundt i ruinerne. Der er nogle skilte som forklarer historien bag. Men det mest fantastiske er selvfølgelig udsigten.

 

I gå afstand fra Can Baró er den kendte park – Park Güell. Det er kun 10 minutter at gå derover fra hvor vi bor og det er en virkelig stor park med masser af turister. Der er forskellige ting at se i parken, og nogle af tingene skal man betale for. F.eks skal man betale for at komme til udsigtspunktet med de flotte mosaik vægge, som man kender fra billederne. Fra kl. 18.15 er der gratis, så vi tager derover en dag efter arbejde istedet. Dog er der ret mørkt kl. 18.15 i øjeblikket, så måske man skulle vente til sommeren kommer.

Fra Park Güell kan man gå til Grácia og Vila de Grácia, hvor der ligger masser af restauranter, barer og butikker og består af en masse små hyggelige gader. Vi har ikke udforsket området så meget endnu, vi har kun været der en enkelt aften indtil videre hvor vi fandt en restaurant som vi havde læst om, hvor vi fik virkelig lækker Paella med skaldyr. Det kan helt klart anbefales! Vi kom på “El Glop” en fredag aften kl. 20 og vi var heldige at få et bord uden reservation. Ellers så det ud til at alle havde reserveret og kl. 20.30 var restauranten fyldt.

Festes dels tres tombs

Den 19 januar og resten af Weekenden er der fejringen der hedder festes dels tres tombs, som bliver afholdt i Sant Antoni området af Barcelona med diverse aktiviteter. Jeg har ikke helt styr på hvorfor det bliver holdt og historien bag.. men afsted skulle vi selvfølgelig! Dagen starter klokken 11.30 med et kæmpe optog igennem gaderne, de fleste på hestevogne og så blir der kastet bolscher ud til folk der kigger på. Derefter var det sjoveste! Velsignelse af dyrene, først de dyr som er med i optoget, der står en mange og velsigner dem mens de går forbi og derefter møder folk op med diverse kæledyr som skal velsignes. Der var selvfølgelig flest hunde, men også nogle katte og andre dyr fik vi øje på. Det var da noget af det sjoveste at overvære.. og overvejede tit om jeg mon kunne vise et billede af Bob og få ham velsignet 🙂

 

Glories Shoppingcenter

Ikke lige i vores nærområde nu, men det bliver det snart! Så snart vi flytter, så bor vi kun 15 minutter fra Glories som er et skønt shopping center med alle de butikker man kender. Det ligger også kun 10 minutters gang fra jobbet, så jeg kan allerede nu forudse at der bliver brugt en del timer der hvis man lige får shopping trang efter arbejde. Der er ikke så mange turister, da de fleste turister nok ikke tager “helt” ud til Clot området, men holder sig til ramblaen og de butikker deromkring. Det passer mig også fint, så kan jeg føle mig lidt som en lokal 🙂 Der ligger også en stor biograf, men vi har desværre fundet ud af at de viser alle film på spansk, så det blir nok en lidt kedelig biograf tur hvis vi ikke forstår noget som helst. Istedet har vi fundet nogle andre biografer som vi film i original sprog, så en af dagene skal vi i biografen i Gracia, hvor de om mandagen har billetter til 5 Euro. Selvfølgelig findes der også et mad område i Glories, hvor der er masser af lækkerier, blandt andet et sted som hedder Enrique Tomás hvor alt Jamon skæres friskt fra benet når det bestilles. Vi var der en onsdag efter job og havde egentlig bare lyst til et glas vin, så vi spiste ikke mad som sådan, men fik en trio frio, som Chorizo, fuet og manchego. Lækkert!

Fàbrica Moritz Barcelona

Tag derhen – de har god øl! Vi fik burgeren, den var ikke videre fantastisk.. maden er lidt dyr i forhold til andre steder, men deres øl er god. Jeg fik en Radler, som er en blanding af øl og lemonade. Har tit hørt om det i Tyskland, men aldrig smagt det. Hold nu op det var lækkert! Den lille buffet af øl som Chris drikker består af 4 små øl af 12cl. Man vælger selv de 4 slags ud af 6 muligheder.

 

Barcelona Maritim Museum

Hvis man godt kan lide skibe, så er det her stedet at besøge. Især om søndagen hvor der er gratis adgang efter kl. 15. Hoved attraktionen på museet er et kæmpe gammelt skib (har sikkert en finere betegnelse som jeg ikke kender) Men bygget i 15 hundrede et eller andet. Derudover kan man selvfølgelig læse en masse om hvordan livet var på skibet for de ca 300-400 personer som boede ombord.

 

Dagen blev afsluttet med en super lækker Crepe fra Crepes Barcelona som ligger i Gracia. Det kan anbefales 🙂

Samme sted i Gracia, har også mad-crepes.. dem prøvede vi ugen efter, før en biograftur. Vi fik Crepes med skinke, ementaler og champinoner, det kan anbefales. Det ligger tæt på biogfragen Cines Verdi, hvor filmene vises i originalsprog. Det betyder at vi kunne se Bohemian Rhapsody på engelsk med spanske undertekster. Hver mandag koster det kun 5 euro for en billet, så nu ved vi da hvad vores mandage skal gå med. Det var en lille men god sal, og man skal lige være obs på at det ikke er nummerede pladser, dvs når salen åbner 15 min før, så sætter man sig bare hvor man har lyst. I morgen skal vi igen i biografen, men vi ville gerne se to forskellige film. Heldigvis så går de samtidig, så vi ser da bare hver vores 🙂

München

München

I april var vi en forlænget weekend i München. Grunden til at valget faldt på lige denne by, var fordi Chris ville deltage i et forhindringsløb (OCR). Desværre blev han syg lige op til ferien, og endte med at aflyse løbet. Istedet havde vi en dejlig storbyferie hvor vi legede turister i stor stil.

München lufthavn ligger kun ca 45 minutters buskørsel fra centrum. Vi havde booket et hotel lige ved hovedbanegården, og havde hjemmefra købt busbilletter til ‘Lufthansa Express’ som kører flere gange i timen fra lufthaven til hovedbanegården. Det havde jeg læst var den billigste og nemmeste måde at komme fra lufthavnen og det viste sig at være rigtigt. Godt nok prøvede vi ikke med andre transportmidler, men det var både billigt og nemt. Vi betalte hver ca 16 euro for en returbillet, og det var super nemt at printe sin returbillet som buschaufføren blot scannede i bussen. Og bussen stopper kun 3 steder, så det kunne næsten ikke være mere direkte.

På første dag var vi endnu engang på bus tur, denne gang på en gennemført turist-oplevelse, nemlig Hop on-hop off bus! Vi havde hjemmefra købt billetter via Groupon til halv pris, og så blir det pludselig lidt sjovere. Vores værdibevis blev bare indløst ved deres stand ved hovedbanegården og så var vi ellers kørende i 24 timer. Eftersom Chris endnu ikke var helt på toppen, så var det en perfekt måde at få set en hel del af byen på. Vi kørte helt ud til Olympia Park, hvorfra man kunne tage en anden bus til Allianz Arena – åbenbart et ret kendt fodbold stadion. Vi kunne jo lige så godt se det hele mens vi var igang. Desværre syns jeg at turen fra Olympia park ud til Allianz Arena var spild af tid. Man bruger ca en halv time hver vej i trafik på motorvejen, og der bliver ikke sagt noget som helt på hele turen. Derude har man knap nok 2 minutter til at strække benene eller tage billeder, så kører bussen tilbage igen. Så medmindre man er virkelig stor fan og bare MÅ se den arena, så lad være.

Vejret var ret skønt da vi var der, så vi kunne ovenpå i den friske luft, mens vi så en masse af Münchens seværdigheder. Vi valgte at stige af inde i byen og kigge rundt, og stige på igen senere. Det var faktisk ret hyggeligt at lytte med i de virklig dårlig høretelefoner mens man så alt køre forbi. Det gav god inspiration til hvilke attraktioner man ville bruge sin tid på dagen efter.

For eksempel fandt vi ud af hvor ‘Deutches Museum’ lå, så vi kunne besøge det næste dag. Og endnu smartere var, at fordi vores billet var gyldig i 24 timer, så kunne vi bruge den samme billet til at tage bussen derhen næste morgen. Derfra gik vi hjem og så forskellige områder på vejen, og brugte ingen penge på offentlig transport mens vi var der. Eftersom vi boede lige ved hovedbanegården, var stort set alt i gå afstand.

Vores dejlige hotel hedder ‘Kings hotel – citystay’ og var et lille fint hotel 5 minutters gang fra München hovedbanegård. Vi havde bestilt et værelse med tekøkken, så der var mulighed for lige at lave lidt morgenmad før vi skulle ud på dagens eventyr. Morgenmaden vi valgte at lave bestod af rugbrød, avocado, rucola og et spejlæg. Virkelig lækkert, og nemt og billigt at købe ind til.

 

sdr

 

Efter vi havde set Deutches Museum på dag 2, gik vi ellers bare rundt i byen.. Vi ender altid med at gå en helt masse når vi er på ferie, og denne gang var ingen undtagelse. Vejret var solrigt og vi fandt en stor park hvor vi hvilede benene og nød varmen, ligesom alle andre i byen også gjorde. Parken ligger midt i byen og der går en flod igennem, så det minder lidt om at ligge i Frederiksberg Have ved vandet.

Derudover, var denne park kendt for at være et sted for surfere midt i byen. Som ses på billedet nedenfor, så er der ét sted hvor der konstant er en bølge, og så hopper surfere ellers bare på og har det sjovt. Dette sted er faktisk vist på Google Maps som “Eisbach Welle”, så man kan nemt finde det på kortet.

Sidst, men ikke mindst, bød dagen på en lokal øl oplevelse. Man skal jo, mener jeg hvertfald, prøve en rigtig stor ØL når man er i München. Vi fandt et sted i en lille park tæt ved hovedbanegården, hvor vi kunne få en 1-liters hvedeøl! Nøj det smagte godt.. og jeg blev endda lidt tipsy af den 🙂