En krone sparet er en krone tjent

En krone sparet er en krone tjent

Folk spørger os tit hvordan vi har råd til at rejse så meget.. Det er jo ikke fordi jeg tjener særlig mange penge. Men selvfølgelig hjælper det jo på budgettet at vi kun er os to og derved ofte kan rejse uden for skoleferier og samtidig ikke skal betale for x antal børn udover os selv.

Samtidig er både Chris og jeg gode til at bestille fly og hotel i god tid og derved bliver udgifterne delt op over flere måneder istedet for kun én måned hvor alt skal betales.

Sidst, men ikke mindst, er jeg tilbudsjæger med stort T. Jeg elsker at spare penge og finde gode tilbud. Jeg køber sjælendt noget uden at have undersøgt priserne flere steder. Jeg har lavet dette indlæg for at dele nogle af de tips og tricks som jeg ofte bruger ifm rejser. Nogle af dem er måske logiske og nogle ting I selv gør, men måske er der noget nyttigt og nyt imellem.

Groupon

Jeg er storbruger af Groupon, mest fordi jeg elsker at spare penge. Groupon er en hjemmeside hvor man kan finde oplevelser, mad, velvære mm til en nedsat pris. Det er ligesom de mange dealsider vi også har i Danmark. Faktisk var Groupon en af de første dealsider i Danmark, men lukkede desværre igen. Den findes heldigvis stadig i mange lande og jeg er altid inde at kigge efter gode tilbud når jeg planlægger en ferie. Det geniale ved groupon er blandt andet, at deres app virker i alle lande. Det vil sige at jeg nemt kan skifte mellem lande og byer og stadig bruge samme login. Vi har brugt Groupon mange gange til at finde gode tilbud, nogle af de eksempler jeg kan huske er:

  • Sightseeingbus tur i London
  • Bådtur på themsen i London
  • Burj Kalifa tur i Dubai
  • Vinsmagnings udflugt i Niagra Falls, Canada
  • Drinks og middag i New York
  • Ølsmagning i Barcelona

Man sparer ofte 50% (nogle gange mere, nogle gange mindre), men det er vigtigt at være opmærksom på betingelserne. Nogle gange er der bestemte dage man kan bruge sin voucher, og ofte skal der reserveres en dato på forhånd, så det begrænser selvfølgelig fleksibiliteten på ferien, hvis man har en oplevelse man skal bruge på et bestemt tidspunkt. Jeg kan nu meget godt lide at have oplevelser eller middage planlagt på forhånd på ferien. Selvfølgelig ikke hver dag, men hvis man har en middag planlagt om aftenen, så slipper man for hele processen med at gå rundt imellem turistfælderne og finde et sted man har lyst til at spise. Derudover, så er middagen jo betalt på forhånd via Groupon, så man skal ikke have penge op af lommen på dagen.

I nogle lande og ved nogle oplevelser, kan man komme ud for at skulle betale skat eller drikkepenge oveni. Det er også vigtigt at kigge på udløbsdatoen, da de fleste gælder 3 eller 6 måneder, og det ville jo dumt hvis den udløb før ferien som den er tiltænkt.

Gratis Museumsdage

Når man skal til at planlægge ferien og alle de kulturelle ting man gerne vil se, så er det en ide at checke om der er nogle museer som har gratis adgang på bestemte dage. F.eks i London er de fleste museer gratis i forvejen, og der er masser af gratis oplevelser at finde i en storby hvor pengene ellers hurtigt får penge at gå på. I Barcelona og Madrid har vi erfaret at mange museer har gratis adgang om søndagen, og I Sevilla er det for eksempel om mandagen. Så check på google for den by hvor I skal hen om der er gratis dage for museer, kirke eller andre kulturelle ting. Det ville jo v.ære dumt at betale for at besøge en lørdag, hvis man kunne have fået gratis adgang om søndagen..

Hotels bonusnætter

Vi bruger ofte Hotels.com til finde gode tilbud på overnatning. Dels fordi jeg synes deres side er nem at bruge og fordi vi optjener bonusnætter. Indrømmet, at det ikke er meget man vinder, men man får hver 10. overnatning gratis. Ofte hvis jeg sammenligner priser på forskellige hotel sider, så ender jeg med at vælge hotels.com, så vi optjener bonusnætter og faktisk er prisen på hotels.com næsten altid blandt de billigste. Jeg ved godt at det netop er det her som hotels.com ønsker at man gør, og det er lige præcis derfor at de tilbyder dette bonusprogram, men hvis det koster næsten det samme på de forskellige sider, så kan jeg jo lige så godt bruge den side hvor jeg vinder noget ved det. Når vi skal til Valencia i Marts, kan vi for eksempel få en gratis overnatning, og det er jo lige omkring 600 kr sparet 🙂

Der er sikkert også andre hotel hjemmesider som tilbyder noget lignende, men jeg nævner blot denne da det er den jeg kender og bruger.

Frequent Flyer programmer

Næsten alle flyselskaber idag har et medlemsprogram hvor man optjener points hver gang man rejser. Oftest er det ikke særlig meget man optjener, og man skal virkelig rejse meget for at det giver noget. For eksempel har jeg fløjet meget med Norwegian, men har stadig kun points der svarer til 35 kr – det kommer jeg jo ikke langt for. Men jeg har oplevet med f.eks SAS Eurobonus at have point nok til at købe en sodavand ombord, og det er jo altid dejligt når man ikke har regnet med det. Derudover, så rejse vi sidste år med Emirates da vi fløj til Maldiverne, Dubai og Sri Lanka. Jeg meldte mig selvfølgelig ind i deres medlemsprogram og det samme gjorde Chris. Fordi vi rejse for nogle relativst store beløb, havde vi nok point til at spare 300 kr hver på vores flybilletter vi netop har købt til Australien. Det er jo alligevel ret fedt!

Så, min pointe er.. hvis det alligevel er gratis er der ingen skade sket ved at melde sig ind, udover at man sikkert får en masse mails man ikke gider at have. Men hvis man rejser meget, så kan det være at man lige pludseligt har point nok til at spare penge på en flybillet.

Homeswap

Vi har endnu ikke prøvet dette, men vi har fundet et par som vi kan bytte lejlighed med når vi er i Australien. Der findes mange sider hvor man kan bytte lejligheder, og de virker på forskellige måder. Den side vi valgte, brugte et pointsystem, og vi endte faktisk med at aftale byttet udenom hjemmesiden. Da vi ikke skal bo lige længe i lejlighederne, så gav det mest mening. Jeg kan give en bedre update når vi har oplevet hvordan det fungerer i virkeligheden. Men umiddelbart en fantastisk smart måde at få gratis overnatning, og samtidig kunne bo som en lokal. Vi glæder os hvertfald til vores 6 dage i Brisbane i November.

Udover lejlighedbytte, findes der også et stort netværk indenfor couch-surfing. Det vil sige, at man sover på en sofa, kvit og frit hos en person man ikke kender. Jeg har ikke brugt det som sådan, men jeg blev det af et couch surfing netværk i Hamborg og det er utroligt sociale mennesker, som gerne vil vise gæsterne rundt og lære nye folk at kende. I Hamborg brugte jeg det da en veninde kom på besøg og min udlejer ikke ville have overnattende gæster, så jeg fandt en sofa vi kunne sove på gratis igennem mine nye “venner”. Det var jo genialt. Hvis man benytter sig at couchsurfing skal man selvfølgelig være indstillet på at ens vært gør det for det sociale aspekt, så man skal have lyst til at drikke en øl eller small-talke med sin vært.

Billig Biografdag

Nu er biografture jo ikke det man gør mest på sin ferie, men hvis man ender i en by hvor det regner eller man lige får lyst til at tage ind og se en film og spise popcorn, så kan man med fordel benytte sig at billige biografdage. Jeg kender konceptet fra Tyskland og nu også her i Barcelona. Det går ud på at en bestemt dag om ugen, så kan man købe biograf billetter til en billigere pris. Det varierer fra biograf til biograf, men her i Barcelona har vi fundet nogle biografer som har en dag om ugen hvor man kan få billetten til 5 euro. Jeg husker det som om at det var nogen lunde den samme pris i Hamborg. Det er ikke et koncept vi har hjemme i danmark, men bestemt et som jeg synes vi burde indføre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.