Sevilla, Spanien

Sevilla, Spanien

Vi er netop kommet hjem fra en lille weekend tur i Sevilla, sikke en hyggelig by! Man kan mærke med det samme at den er mere stille og rolig, afslappet og måske på en måde lidt mere spansk. Alt er i gå-afstand og gaderne er små, smalle og farverige – lige som man forestiller sig når man tænker på Spanien. Turen var ikke særlig kulturel, det eneste kulturelle vi betalte for at se var et Flamenco show. Men vi hyggede os, gik rundt og nød byen, stemningen og selvfølgelig fik vi tapas og masser af rødvin.

Fra lufthavnen kører der en bus ind til centrum. Den koster 4 euro per person og tager ca 30-40 minutter, alt efter hvor i byen man står af. Vi ankom omkring 23.30 og på tidspunkt kørte bussen kun hver halve time, og den var lige kørt. På det tidspunkt var det ikke lige så fedt at skulle vente i 30 minutter, så vi gik på google for at undersøge hvad en taxa mon kostede. Jeg fandt en side som fortalte at det burde koste mellem 10 og 13 euro. Hurtig hovedregning og ja, så var del vel ikke så meget mere at betale for en taxa, så det gjorde vi. Vi spurgte ikke engang chaufføren hvad han forventede det ville koste, vi havde jo allerede spurgt Google og taxaen kører jo på taxameter. Jeg ved ikke helt hvad der var galt med den side jeg havde fundet, men hvertfald passede de 13 euro ingen steder. Vi endte med at betale 25 euro for turen som varede under 15 minutter.. godt bitter var jeg!

Hotellet vi boede på lå ca 2 km fra centrum, så vi fik gået en helt masse skridt hver dag når vi gik ind til byen og selvfølgelig også rundt hele dagen. Ayre Hotel Sevilla er et lidt gammelt hotel, men bestemt godt til prisen (ca 500 kr per nat). Prisen har sikkert også lidt at gøre med at vi er i februar måned, så det er jo ikke lige nu at det strømmer til med turister. Hotellet havde også fitnessrum som vi benyttede os af lørdag morgen (JA, vi er skøre!) Det var ikke ligefrem det bedst udstyrede rum, men der var da nok til at man kunne få pulsen op.

Fredag morgen (eller det vil sige omkring kl. 11..) drog vi afsted på jagt efter morgenmad. Jeg havde fundet et sted som var beskrevet på en rejseblog hvor man efter sigende kunne få god kaffe, og det er jo vigtigt for Chris. Så afsted med os mod en cafe som hed Otto. Det var et lille hyggeligt sted hvor man kunne få klassisk spansk morgenmad og min bestod af en tostada (spansk toast) med serano og ost, sammen med en kop varm kakao. Den var virkelig god! Chris fik en croissant med serano og ost og en kop kaffe. Alt sammen til den billige pris af 6 euro 🙂

Derefter gik vi bare rundt i byen og nød stemningen..

Inde i byen løber en kanal og vi fandt en perfekt solplads lige ved vandet.. så der skulle vi selvfølgelig lige sidde og nyde den fantastiske spanske vinter.

Efter vi havde siddet lidt i solen blev vi enige om at det måtte være tid til noget vino.. og jeg havde fået i mit hoved at jeg ville sidde på en rigtig spansk taverna i solen, så det gik vi afsted for at finde. Det viste sig at være rigtig svært, for mange af bygningerne skyggede for solen, så i de små gader var der ikke sol ved bordene udenfor. Vi endte med at gå rundt i en time, for jeg er jo stædig og var fast besluttet på at jeg skulle sidde i solen. Til sidste fandt vi et dejligt sted, og måtte vente på at et bord blev ledigt i solen.. Men da vi endelig satte os og kunne nyde et glas vin og tapas i solen, var det hele ventetiden værd 🙂 Tænk at man kan sidde udenfor i februar måned i T-shirt i europa.

Til vores rødvin skulle vi jo også have lidt mad, klokken var efterhånden blevet omkring tre, så det var på tide med lidt mad. Vi besluttede os for at bestille lidt tapas som man jo gør i spanien. Vi har faktisk ikke prøvet så meget tapas i Barcelona, og derfor er vi ikke så bekendte med de klassiske tapas retter endnu. Det er vi fast besluttede på at blive, så der er jo kun en vej frem.

Vi bestilte 5 retter, og det var alt rigeligt. Vi kunne nok godt have nøjedes med 4.. men godt mætte blev vi hvertfald. Det var rigtig lækkert. Vi har lært at her i spanien der er tapas ikke nødvendigvis en delikat platte med forskellige skinker og ost, men istedet bare en masse små retter som man kan kombinere helt som man selv vil. Bevares, selvfølgelig findes der også platter med skinke og ost, men på de helt lokale små tapas steder, så er det ofte retter som Patatas Bravas (kartofler), tortilla con patata (omellet med kartofler), albondigas (kødboller i tomatsauce), croquetes eller blæksprutteringe som er på menukortet. Det ser ikke altid super delikat ud, men det smager godt. Hvertfald det vi smagte i Sevilla.

Retterne her kostede mellem 3 og 4,5 hver og vinen 2,5 euro. Så det kan jo næsten ikke betale sig at vælge andet end vin, tænk at det kan være så billigt. Jeg ender nok med at blive lidt alkoholiker af mit ophold her i Spanien.

 

Efter en vel overstået frokost, gik turen tilbage på hotellet så jeg kunne hvile mine ben inden vi igen skulle ud at spise om aftenen. Vi havde bestilt bord til kl. 20.30, så der var heldigvis nogle timer til at samle appetit igen. Jeg er stor fan af at bruge dealsider, da jeg elsker at spare penge. Her i Spanien kan man blandt andre, bruge siden GROUPON og her havde jeg købt en middag til Chris i Julegave. Flybilletterne var forresten også en julegave og kunne findes så billigt som 167 kr per person (Tak Ryanair). Nu er der sikkert mange som bander af os for at flyve med dem.. men det skal vi ikke begynde på nu.

Middagen var på en lille restaurant og det er altid spændende når man køber mad på sådan nogle dealsider, for jeg tænker jo at der må være en grund til at lokker kunder til via sådan nogle tilbud. Der var heldigvis intet i vejen med maden, vi kunne endda vælge mellem flere retter og det hele smagte dejligt. Især desserten var helt fantastisk, og alle kalorierne værd. Jeg kan ikke huske hvad den hedder, men det er chokolade kage hvor den er flydende i midsten. Og så med vanilje is ovenpå, MUMS!

 

Dag 2

Lørdagen startede vi med lidt træning, som tidligere nævnt. Det er der nok mange som synes er helt skørt når man nu er på ferie, men sagen er den at jeg jo skal (Ja, SKAL) træne 3 gange om ugen for at holde mine lunger i live, så der er ikke så meget valg. Og når der nu er træningsfaciliteter, så er der jo ingen grund til at springe den ene gang over.

Vi havde besluttet os for at besøge en stor park i byen, hvor man også kunne se Plaza Espana (ikke at forveksle med Placa Espana i Barcelona).

Det var en stor, flot og meget grøn park. Man kunne godt se at det er her alle de lokale tager hen for at nyde vejret og solen om lørdagen. Inde i parken fandt vi en udendørs cafe, hvor man jo passende kunne få sig en øl og hvile benene.

Efter vores lille pitstop, tog vi ind til byen for at kigge lidt i butikker nu når Siestaen snart var slut. Man skal lige vænne sig til at der er siesta midt på dagen og til gengæld er butikkerne åbne til omkring 21-22 om aftenen, så der er rig mulighed for at få shoppet. Der er mange små gågader med butikker i Sevilla, både de gængse butikker man kender fra både Danmark og rundt om i verden, men også små lokale butikker som man ikke finder andre steder. Da vi kun havde en lille taske med som bagage, var der ikke så meget plads til shopping – men en lille pose te fik jeg da købt med hjem.

Dagens sidste og kulturelle indslag var et Flamenco show. Sevilla er “hovedstaden” for Flamenco og det var oplagt at se et show nu når man var der. Vi gik på nettet for at læse om gode steder at se et show, og der er mange muligheder. Der findes både store steder og små steder, og derudover findes der også bestemte barer hvor de lokale ofte lige laver et lille flamenco show .. Vi besluttede os for et show på et lille sted i centrum af byen, hvor man giver 18 Euro per person for at se en times show. Jeg havde ingen ide om hvad jeg skulle forvente og jeg ved stadig ikke om det vi så var “rigtig” Flameco.. Vi har jo ikke noget at sammenligne med, men det var en meget besynderlig oplevelse. Stedet havde en lille scene og der var tre personer med i showet. En som spillede på guitar, en sanger og så selve danseren. Der var ofte at Chris og jeg kiggede på hinanden og smågrinede fordi vi synes det var lidt besynderligt. Selve Flamenco danserinden var ikke så meget på scenen, og flere gange var det kun sang eller guitarspil som foregik på scenen – og jeg mener , jeg har jo ikke betalt for at se en mand spille guitar. Det er jo Flamenco danserinden i den flotte kjole som man vil se, men hun var nok på scenen sammenlagt 25 minutter ud af showet på en time. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal tænke om det.. 

Alt i alt, en rigtig dejlig weekend i Sevilla. Vi havde to hele dage, hvilket var fint til at gå rundt i byen og se hvad den har at byde på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.