Barcelona – del 1

Barcelona – del 1

Jubiii – Chris og jeg skal være 6 måneder i Barcelona!

Der er mange der har spurgt hvorfor vi har valgt at arbejde 6 måneder i Barcelona.. og jeg tænker mere hvorfor ikke? Vi er så heldige at vi har fået denne mulighed og så er det da dumt ikke at tage den. Jeg har jo aldrig været bange for at bo udenlands selvom det hele er lidt ukendt. Det er nu meget dejligt med et afbræk til hverdagen i Danmark.

I skrivende stund har vi været i Barcelona i 4 dage, så det er kun begyndelsen på vores 6 måneders eventyr hernede sydpå. Der vil løbende komme en masse nyt her på bloggen, som vi oplever alt Barcelona har at byde på.

Hvor bor vi?

Lad os starte med lidt om vores bolig og området vi bor i. Da vi først skulle finde lejlighed i Barcelona, hjemmefra Danmark havde vi et håb om at finde en permanent bolig, hvor vi kunne bo alle 6 måneder. Vi havde også et håb om at betale maks 1000 euro per måned inklusiv forbrug og vi ville gerne bo i centrum, altså maks 30 min med offentlig transport til vores arbejde (som ligger i Poblenou). Det viste sig at det overhoved ikke var realistisk. For det første, så var vi alt for tidligt ude, da boligmarkedet her i byen er meget mere dynamisk og lejere planlægger slet ikke så langt frem i tiden. Derudover, så kostede alle de boliger vi kiggede på, langt over de 1000 euro (ca 7500 kr) og oftest var forbrug ikke inkluderet.

Jeg duer ikke til at vente til sidste øjeblik og af frygt for at priserne ville stige endnu mere og vi ikke ville have et sted at bo, bookede jeg en lejlighed via Airbnb til den første måned. Og her sidder vi så nu, med denne fantastiske udsigt over byen hvor solen står op 🙂

Det skal lige nævnes at vi har fundet en anden lejlighed fra den 1 februar, som udlejes af et dansk par. Så vi bliver heldigvis ikke boligløse. Huslejen i vores næste lejlighed er lavere end gennemsnittet, og det ligger i gå-afstand fra vores arbejde, så det kan ikke blive bedre! Mere om den, når vi er flyttet ind.

Området vi bor i nu, og som har denne fantastiske udsigt over byen som I kan se ovenfor, hedder Can Baró.

Det ligger et stykke oppe, hvilket giver den fantastiske udsigt, men også betyder en masse bakker og trapper når man skal hjem. Jeg havde da vidst ikke behøvet et træningscenter her for at holde mig i form.

Vi har allerede vandret området tyndt og blandt andet besøgt et udsigtspunkt som faktisk ligger lige bagved vores lejlighed. Der kunne man se hele byen, i alle retninger. Som FRIENDS-fan blev jeg helt begejstret da jeg så bjerget “Tibidabo” – jer andre FRIENDS fans fanger forhåbentlig sammenhængen. Det ligger ikke vanvittig langt herfra, så det er klart på vores to-do liste at komme derop. Oppe på udsigtspunktet, er nogle gamle barakker/bunkere hvor man går rundt i ruinerne. Der er nogle skilte som forklarer historien bag. Men det mest fantastiske er selvfølgelig udsigten.

 

I gå afstand fra Can Baró er den kendte park – Park Güell. Det er kun 10 minutter at gå derover fra hvor vi bor og det er en virkelig stor park med masser af turister. Der er forskellige ting at se i parken, og nogle af tingene skal man betale for. F.eks skal man betale for at komme til udsigtspunktet med de flotte mosaik vægge, som man kender fra billederne. Fra kl. 18.15 er der gratis, så vi tager derover en dag efter arbejde istedet. Dog er der ret mørkt kl. 18.15 i øjeblikket, så måske man skulle vente til sommeren kommer.

Fra Park Güell kan man gå til Grácia og Vila de Grácia, hvor der ligger masser af restauranter, barer og butikker og består af en masse små hyggelige gader. Vi har ikke udforsket området så meget endnu, vi har kun været der en enkelt aften indtil videre hvor vi fandt en restaurant som vi havde læst om, hvor vi fik virkelig lækker Paella med skaldyr. Det kan helt klart anbefales! Vi kom på “El Glop” en fredag aften kl. 20 og vi var heldige at få et bord uden reservation. Ellers så det ud til at alle havde reserveret og kl. 20.30 var restauranten fyldt.

Festes dels tres tombs

Den 19 januar og resten af Weekenden er der fejringen der hedder festes dels tres tombs, som bliver afholdt i Sant Antoni området af Barcelona med diverse aktiviteter. Jeg har ikke helt styr på hvorfor det bliver holdt og historien bag.. men afsted skulle vi selvfølgelig! Dagen starter klokken 11.30 med et kæmpe optog igennem gaderne, de fleste på hestevogne og så blir der kastet bolscher ud til folk der kigger på. Derefter var det sjoveste! Velsignelse af dyrene, først de dyr som er med i optoget, der står en mange og velsigner dem mens de går forbi og derefter møder folk op med diverse kæledyr som skal velsignes. Der var selvfølgelig flest hunde, men også nogle katte og andre dyr fik vi øje på. Det var da noget af det sjoveste at overvære.. og overvejede tit om jeg mon kunne vise et billede af Bob og få ham velsignet 🙂

 

Glories Shoppingcenter

Ikke lige i vores nærområde nu, men det bliver det snart! Så snart vi flytter, så bor vi kun 15 minutter fra Glories som er et skønt shopping center med alle de butikker man kender. Det ligger også kun 10 minutters gang fra jobbet, så jeg kan allerede nu forudse at der bliver brugt en del timer der hvis man lige får shopping trang efter arbejde. Der er ikke så mange turister, da de fleste turister nok ikke tager “helt” ud til Clot området, men holder sig til ramblaen og de butikker deromkring. Det passer mig også fint, så kan jeg føle mig lidt som en lokal 🙂 Der ligger også en stor biograf, men vi har desværre fundet ud af at de viser alle film på spansk, så det blir nok en lidt kedelig biograf tur hvis vi ikke forstår noget som helst. Istedet har vi fundet nogle andre biografer som vi film i original sprog, så en af dagene skal vi i biografen i Gracia, hvor de om mandagen har billetter til 5 Euro. Selvfølgelig findes der også et mad område i Glories, hvor der er masser af lækkerier, blandt andet et sted som hedder Enrique Tomás hvor alt Jamon skæres friskt fra benet når det bestilles. Vi var der en onsdag efter job og havde egentlig bare lyst til et glas vin, så vi spiste ikke mad som sådan, men fik en trio frio, som Chorizo, fuet og manchego. Lækkert!

Fàbrica Moritz Barcelona

Tag derhen – de har god øl! Vi fik burgeren, den var ikke videre fantastisk.. maden er lidt dyr i forhold til andre steder, men deres øl er god. Jeg fik en Radler, som er en blanding af øl og lemonade. Har tit hørt om det i Tyskland, men aldrig smagt det. Hold nu op det var lækkert! Den lille buffet af øl som Chris drikker består af 4 små øl af 12cl. Man vælger selv de 4 slags ud af 6 muligheder.

 

Barcelona Maritim Museum

Hvis man godt kan lide skibe, så er det her stedet at besøge. Især om søndagen hvor der er gratis adgang efter kl. 15. Hoved attraktionen på museet er et kæmpe gammelt skib (har sikkert en finere betegnelse som jeg ikke kender) Men bygget i 15 hundrede et eller andet. Derudover kan man selvfølgelig læse en masse om hvordan livet var på skibet for de ca 300-400 personer som boede ombord.

 

Dagen blev afsluttet med en super lækker Crepe fra Crepes Barcelona som ligger i Gracia. Det kan anbefales 🙂

Samme sted i Gracia, har også mad-crepes.. dem prøvede vi ugen efter, før en biograftur. Vi fik Crepes med skinke, ementaler og champinoner, det kan anbefales. Det ligger tæt på biogfragen Cines Verdi, hvor filmene vises i originalsprog. Det betyder at vi kunne se Bohemian Rhapsody på engelsk med spanske undertekster. Hver mandag koster det kun 5 euro for en billet, så nu ved vi da hvad vores mandage skal gå med. Det var en lille men god sal, og man skal lige være obs på at det ikke er nummerede pladser, dvs når salen åbner 15 min før, så sætter man sig bare hvor man har lyst. I morgen skal vi igen i biografen, men vi ville gerne se to forskellige film. Heldigvis så går de samtidig, så vi ser da bare hver vores 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.