Japan

Japan

At komme til Japan har været et stort ønske for især Chris i lang tid, og jeg er jo altid klar på nye eventyr, så nu skulle det være 🙂

Vi havde oprindeligt planlagt denne tur til at finde sted i April 2022, men da havde de ikke åbnet op for turister efter corona, så sidste år tog vi til Hawaii istedet. I år kom vi så endelig afsted til Japan, og sikke en oplevelse det var!

Vi havde 16 dage i alt, hvilket var fordelt på 1 uge i Tokyo og 1 uge i Osaka. Fra Tokyo tog vi på en guidet tur til Mount Fuji området, og fra Osaka tog vi dagsture til Kyoto, Hiroshima og Kobé.

2 uger er jo ikke særlig lang tid, og med et tæt pakket program, så var vi igang fra morgen til aften, og fik gået utrolig mange skridt hver dag. Japan er utroligt smukt og det var nogle skønne byer vi besøgte, men jeg må indrømme at efter noget tid så lignede byerne hinanden.

Generelt om Japan – lidt tanker og tips:

  • Transport:

Hvis man skal rundt mellem byerne i Japan, så kan det oftest bedst betale sig at købe et JR pass, som findes til  7 eller 14 dage. Det giver ubegrænset kørsel i JR toge, både lokale toge og hurtigtoget (Shinkansen) mellem byerne. Vi havde regnet på det i forhold til alle de steder vi skulle besøge, og det ku godt betale sig for os at købe sådan et kort. Vi købte et 14 dages kort for ca 2500 kr per person. Vi brugte det på følgende ruter:

Tokyo – Osaka

Osaka – Hiroshima og retur.

Osaka – Kyoto og retur

Osaka – Kobe og retur

Osaka – Tokyo

På disse ruter kører man med shinkansen, som er lyntog. Der findes nogle togvogne til non-reserved seating, men vi havde læst hjemmefra at det ku være svært at finde pladser, og hvis der ikke er plads til at sidde, så kommer man ikke med. Chris var mega sej og bookede pladsbilletter til os, til at ruterne hjemmefra. Det gør man på samme side hvor man køber sit JR pass og pladsbilleterne er gratis at booke. Det betyder selvfølgelig at man ikke kan være fleksibel i forhold til hvornår man rejser, men det gør os ikke noget. Så vi havde bestilt at hjemmefra og når man kommer frem til japan, så skal man finde et service kontor hvor man henter sit pass og sine pladsbilletter. Det endte med at da vi skulle til Kyoto, så tog vi et tidligere tog afsted og et senere tog hjem, så der brugte vi slet ikke vores pladsbilletter. Vi steg bare ombord i deres “non-reserved” vogne, som oftest er fra vogn 1 -3. Så sætter man sig bare hvor der er plads.

  • Drikkepenge:

Det giver man ikke i Japan! Hold nu op det er fedt 🙂 Efter at have rejst en del i USA, så er man jo snart vant til at der forventes drikkepenge alle steder, så det var virkelig rart slet ikke at have  det i sine overvejelser. Priserne på menukort og i butikker vises ofte med et beløb uden tax og i parantes står der så beløb inkl. tax. Så sålænge man bare kigger på det beløb i parantes, så kan man regne med den pris der står. Så glemt alt om at finde mønter frem til drikkepenge, eller vælge drikkepenge til på kortteminalen, det eksisterer simpelthen ikke i Japan.

  • Slå tiden og sulten ihjel på togstationerne

Det lyder måske som et mærkeligt punkt at fremhæve, men en togstation i Japan er ikke bare en togstation som vi kender dem i Danmark. De store stationer har nærmed en hel by under jorden, med flere etager, hvor der både er restauranter og butikker, foruden diverse spor til tog og metro. Hvis man skal på tur og skal finde noget mad, så er der rig mulighed for det på stationerne, både som take-away eller restuaranter. Hvis det er take-away man ønsker, så er der f.eks bento bokse, som er ret populære at tage med under armen. Det er en lille boks med oftest ris, kød og grønt. Det er meningen at det skal spises ved stuetemperatur, så det skal altså ikke varmes op. Selvom det kan virke lidt underligt for os at spise en kød og risret kold, så er det altså helt normalt for dem, og det er tilberedt sådan at det kan holde og ikke skal varmes. Hvis man lige skal slå noget tid ihjel på en station, eller være i læ for regnen, så er der rig mulighed for det, da mange af de store stationer har massere af butikker og oftest også er forbundet med shoppingcentre, hvor man slet ikke skal udenfor. Jeg kan anbefale f.eks Tokyo station eller Shinjuku station til det.

  • Mange mennesker:

Vi valgte at rejse i højsæsonen, lige inden påske, hvor der er mange turister og der er også påskeferie for de lokale. Det falder selvfølgelig også sammen med at alle deres kirsebærtræeer blomstrer, så man har alle de flotte lyserøde blomster alle vegne. Generelt så var der mange mennesker overalt! I togene, butikkerne, gaderne, restauranter og seværdighederne. Uanset hvad vi ville, så var der næsten altid kø til det. Man vænner sig til det, men man skal da ikke være sky for mennesker, for man stå ofte meget tæt og ved de store attraktioner gik vi ofte meget langsomt rundt fordi der var så mange folk. Det passer ikke lige til min og Chris’s tålmodighed.

  • Bagage service:

Lad mig lige nævne en fantastisk opfindelse i Japan som hedder bagage service. Det er helt normalt at sende sin kuffert mellem hoteller eller til lufthavnen og det er billigt! Så slipper man for at slæbe en stor kuffer med rundt på de kæmpe stationer, og ind i proppede toge. Det er genialt! Vi fik hotellet i Tokyo til at hjælpe os med at sende vores 2 store kufferter til hotellet i Oskaka. Vi sendte det dagen før vi rejste, og det stod klar til os ved check-in da vi ankom i Osaka. Det kostede kun 100 kr per person. Det er SÅ meget nemmere at rejse kun med sin håndbagage rundt med toget, så det er pengene værd! Vi gjorde det samme igen fra hotellet i Osaka til Lufthavnen da vi skulle hjem. Der kostede det ca 150 kr per person (eller rettere per kuffert) og prisen baseres på kuffertens størrelse. I Haneda lufthavn er der et bagage kontor, og her hentede vi vores kuffert da vi kom frem. Super nemt og uden problemer. Vær dog obs på at hotellerne kun tager imod konanter for bagage service!

  • Ingen trapper på hoteller

Dem som kender mig ved måske at jeg lider lidt af elevatorskræk, jeg kan virkelig ikke li at køre i dem! Så normalt når vi er ude at rejse, så skriver jeg til hotellerne og ønsker et værelse på en lav etage. Det havde jeg også gjort her, og de havde alle imødekommet det ønske.. MEN der var ingen trapper! Når jeg spurgte dem så var det “emergency only”.. Så kan det jo være ligemeget hvor langt nede vi bor, hvis jeg alligevel skal ta elevatoren. Det var godt nok irriterende og jeg ved jo at trappen findes, så hvorfor i alverden låse den af, så man ikke kan bruge den.

 

Jeg har lavet et indlæg om Tokyo, Osaka og Univeral Studios Japan – så læs mere her:

Tokyo, Japan

Osaka, Japan

Universal Studios Japan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.