Universal Studios Japan

Universal Studios Japan

Vi har ikke før været i universal studios eller disney land, men havde set at universal studios i japan (USJ) har åbnet et Super Mario land, så vi besluttede at det måtte vi prøve. USJ ligger i Osaka, så en af vores dage her, skulle bruges på denne kæmpe forlystelsespark. Vi havde reserveret billetter på forhånd hjemmefra ca 2 måneder forud, og man skal være tidligt ude hvis man vil have adgang til Super Mario land. Det område skal man have billet til og man bestiller til et bestemt tidspunkt. Denne adgang tilvælger man når man køber sit express pass, hvilket man betaler ekstra for udover den normale indgangsbillet til parken. Vi havde selvfølgelig bestilt timed entry til Super Mario, så vi var sikre på at se det! Vær OBS på at man Ikke kan komme ind i det område uden en speciel timed entry billet! Vi har læst mange anmeldelser af USJ og flere skriver at de ikke var OBS på det og derfor blev meget skuffede over at de ikke kunne komme ind og se Super Mario land. Billetterne bliver hurtigt udsolgt og kan ikke købes på dagen derinde..

Når man køber sit express pass, så vælger man hvilke områder/forlystelser den skal indeholde. Vores indeholdte følgende:

 • Super Mario land med indgang kl. 14.40
 • Mario kart forlystelse
 • Minions
 • Harry Potter forlystelse med indgang kl 17.30
 • Spiderman eller Jurassic park forlystelse

 

Vi havde læst en masse anmeldelser på forhånd som alle nævnte lange køer alle steder, både til mad og forlystelser. Så vi var forberedt på det værste og regnede med at stå meget i kø – takket være vores express pass så blev vi positivt overraskede.

Vi ankom til parken kl ca 8.30 da vi havde læst at den åbnede kl.9. Da vi kom var der allerede mange mennesker udenfor og de havde også åbnet dørene tidligt, så vi kom ind ret hurtigt. Vores vigtigste mål for dagen var at opleve Super Mario land og resten ville vi tage som det kom. Vores adgang dertil var først 14.40, så vi havde massere af tid til at gå rundt og se parken indtil da. Det var super sjovt bare at gå rundt og kigge i parken da det forestiller forskellige byer i USA og alt er virkelig gennemført. Der er figurer overalt og butikker hvor man kan købe sig fattig i merchandise.. og selvfølgelig lige hundredvis af mennesker overalt! Vi kom lige i højsæsonen, både for turister men åbenbart også påskeferien i japan.

 

Vi startede bare med at gå rundt og kigge og første område Vi kom til var minions, hvor de søde gule væsener var overalt. Det var fantastisk! Der er et bageri hvor de laver småkager med minions og en popcornsvogn hvor man kan få popcorn i en minions beholder. Til forlystelsen var der 150 min. Ventetid ifølge skiltet, men vi gik over til et skilt hvor der stod express pass og vupti så var vi inde, helt udenom køen. Mega VIP! Hold fest jeg blev glad, da jeg slet ikke havde fattet hvad vores express pass indeholdte. Vi anede ikke hvad denne minions forlystelse gik ud på, men skulle da selvfølgelig prøve. Det er en slags VR / 4D oplevelse hvor man sidder i simulation som skal forestille en flyvende bil. Så bliver den løftet op i luften og der er næsten 360 graders 3D skærm i hele rummet. Så flyver man rundt blandt minions i deres verden, og bilen drejer, hopper, kører op og ned som om man virkelig flyver rundt. Sikke et sug det giver i maven og man føler virkelig at man flyver rundt.. det var godt nok sjovt!

         

 

Vi forsatte rundt og hoppede på jurassic park forlystelsen. Vores express pass indeholde enten jurassic park eller spiderman, og Chris fik lov at vælge hvilken af dem vi skulle prøve. Så det blev jurassic park, selvom jeg jo ikke er så vild med rutschebaner.. han bildte mig ind at det var noget 4D igen, ligesom minions, men det var altså en rigtig vandrutchebane.. den var heldigvis ikke så slem. Den kører indenfor og udenfor og så er der dinosaurer og sådan, som popper frem. Det var faktisk den mest stille og rolig forlystelse vi prøvede den dag, og det er kun til allersidst at man kører højt op og ned igen, der sad jeg med lukkede øjne og klemte Chris’ hånd ret hårdt. Kan virkelig ikke lide rutchebaner..

Klokken var efterhånden blevet 11 og vi begyndte at tænke på frokost. Vi kunne se at der var meterlange køer til alt spiseligt, også de små madboder rundt omkring. Ved en af restauranterne var der ikke kø, og der gik vi hen og spurgte. Det viser sig at de tog imod reservationer og derfor ventede folk ikke fysisk i kø. Det var en steak/grill restaurant og menu kortet så godt ud, så vi lavede en reservation. De sagde at vi skulle komme igen kl 13, hvilket passede fint ift at vi skulle være i Super Mario land kl. 14.40.

Vejret var lækkert, så vi købte os en kold sodavand i en automat og gik rundt og nød solen.

Jeg vidste ikke at Sesame street og Peanuts var en del af Universal, men hold da op hvor er Snoopy populær herovre. Der var et helt område med dem, nok mest for børn.. men stadig vildt at se så meget de gør ud af indretningen af parken. Områderne er så gennemførte og man har rig mulighed for at ta selfies med alverdens figurer. Der er endda udklædte figurer som står og danser /poserer så man kan ta billeder med dem. Og alle steder står medarbejdere og sørger for at alle står i køer og det forløber systematisk på bedste japanske stil, der er godt nok styr på tingene her..

 

Ved 12.30 tiden besluttede vi os for at gå hen til restauranten og vente der, i tilfælde af at vi kunne komme til tidligere. Vi kom nærmest direkte ind til vores bord og fik os noget lækker frokost så vi var klar til Super Mario bagefter.

Vi stillede os i kø til at komme ind i Super Mario land ca 10 min før vores bestilte tid, og der var nærmest ingen kø, så vi strøg lige ind. Man går først ind igennem en tunnel og når man kommer ud, så er man i Super Mario land! Det er ligesom at være i spillet, med figurer der bevæger sig og ligner spillet, der er de gule kasser man kan røre og så siger de “pling” og udklædte mennesker som ligner Mario og Luigi, som står klar til billeder. Selve området er ikke særlig stort, men det er meget overvældende med mange indtryk og der sker meget alle steder hvor man kigger hen. Til min store overraskelse, så var der også en forlystelse herinde som vi havde i vores express pass og der ku man køre i MarioKart!! Det skulle vi da prøve! Det var en vild oplevelse, hvor man sad i en Mario Kart bil der kørte på skinner rundt, og samtidig havde VR briller på. Så en blanding af store skærme rundt som simulerede en Mario Kart bane og så via brillerne så kunne man se alle de andre figurer som kørte rundt, samt diverse ting man kunne skyde. Så man sigtede blot ved at kigge på noget og så skød man via en knap i rattet. Så samlede man point alt efter hvad man ramte osv. Hold nu fest det var sjovt!

 

Vi tilbragte ca en time til halvanden i Super Mario land og så gik turen videre til Harry Potter land. Her går man ned gennem vejen til skolen, og der var søreme endnu en forlystelse. Det her var nok den hvor den hvor jeg blev mest “køresyg”. I denne forlystelse sidder man i en vogn der “hænger”, så man sidder med benene flagrende i luften, ligesom i det gyldne tårn. Men vognene “flyver” rundt på skinner, og der simulerer at du flyver (formentlig på en kost). Der er 360 graders 3D skærme, så du føler virkelig at du er inde i deres verden og flyver rundt med dem. Den går op og ned, sidelæns, bagud, forud og alt derimellem og mange gange måtte jeg lige lukke øjnene i et par sekunder og trække vejret for ikke at få det dårligt. Især når man flyver op og ned, så sugede det virkelig i maven. Mega sjovt, men var stadig lidt søsyg da vi kom ud..

Vi kom ud af Harry Potter land ved 17 tiden og følte at vi havde oplevet at det vi ville, og var også ret trætte. Så vi gik mod udgangen, selvfølgelig med nogle stop i diverse merchandise butikker på vejen. Vi endte med at købe én t-shirt hver, hvilket er en utrolig bedrift eftersom der var søde bamser overalt! Når man kommer ud af Universal går man igennem en lille gade før man rammer togstationen. I den gade føler du nærmest at du er i USA. Vi fik straks øje på Hard Rock Cafe og besluttede os for at vi godt kunne spise en god burger. Så det gjorde vi før vi kørte hjemad. Sikke en sjov dag!

Tips til USJ:

 • Køb express pass
 • Husk at booke timed entry til Super Mario Land, hvis det er noget du vil opleve!
 • Bestil billetter i god tid.
 • Du må tage en ½liters vandflaske med ind, og derinde er der vandposter ved alle toiletterne. Så du kan fylde vand op gratis hele dagen.
 • Gå hen til en restaurant og skriv jer op til et bord allerede når de åbner (formentlig kl. 11) og så undgår du at stå i kø når du bliver sulten til frokost.
 • Kom tidligt! I vores tilfælde åbnede de dørene tidligere end kl 9, så man kan ikke helt regne med åbningstiderne som står på hjemmesiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.